Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

consent.exe - złośliwe oprogramowanie

ksitka

Pytanie

Opublikowano

Na wstępie powiem że jestem dość zaawansowanym użytkownikiem.

Próbowałem już chyba wszystkiego.

Ochronę w AV zwiększyłem na maxa,próbowałem w menadżerze zadań.

Program blokuje wszelkie próby wyłączenia poprzez menadżer zadań oraz zmiany priorytetu pliku consent.exe(wysoki)

oraz AV comodo(niski).

Wiem że to napewno virus lub złośliwe oprogramowanie ponieważ nie da się normalnie wyłączyć komuptera nawet komędą shutdown.

Czasami internet mi przerywa więc trzeba zrestartować karte próbowałem lecz się nie dało (1 raz tak mam).

Nie wiem kompletnie co mam zrobić żeby ogarnąć tego virusa.

Wykonywałem skanowanie wykryło kilka vriusów i to wszystko, próbwałem dodać program nawet do zablokowanych plików lecz to nie pomogło.

Problem pojawił się gdy przyszedłem ze szkoły, nie intalowałem niczego od 2-3 dni.

Co robić?

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z grubsza to ogarnięte tzn. lagowanie kompa.

Znikneły procesy, jednak gdy próbuje coś usunąć z kompa wymaga to admina, w ustawieniach go mam (sprawdzałem) jednak gdy klikam ok nic się nie dzieje.

Przez co nie moge usunąć niczego.

Comodo nagle dostał jakiejś usterki i nie idzie go naprawić nie moge go reinstalnąc bo niemoge go odinstalować bo niemam admina, trace kontrole nad laptopem.

Przeglądarka zaczyna szaleć, nie chce wczytać większości stron całe szczęście że ta mi chodzi.

Niestety chrome nie chce wbić na wyżej wymienione forum;/

przywracałem domyślne urządzenia nie pomogło, próbowałem włączyć kopie zapasową sysyemu za pomocą admina udało się jednak wywaliło błąd.

Nie moge zrobić reinstalla bo nic nie moge usunąć.

Proszę o pomoc i jak najszybszą odpowiedź bo nie wiadomo do kiedy będę miał internet.

Wyczuwam formata...

Po 2krotnym zrestartowaniu z guzika lapka windowns postanowił naprawić mi pliki.

Zobaczymy co z tego wyniknie

Opublikowano

Widzę, że szukasz już pomocy na elektrodzie. Nie ma sensu, żeby logi sprawdzało kilka osób na raz.

Infekcja jest. I to dość poważna.

EDIT

Sprawa już widzę rozwiązana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...