Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wgrywanie dungeona na serwer

Gość DiabloxDPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o poprawne wgranie questa to:

1. Zapisz quest do którego link jest podany w tamtym temacie jako plik o rozszerzeniu .quest

2. Bardzo ważne jest abyś przekonwertował tego questa na utf-8 (bez bom) jeśli masz notepad++  to w zakładce format to znajdziesz.

3. Wklej quest do folderu quest w plikach serwerowych i nadaj prawa 777.

4. Dodaj nazwe questa do quest_list (również folder quest).

5. W konsoli wpisz /qc

6. Ciesz się questem.

Jeśli chodzi o mape to pliki terenzo mają wgraną mape tylko będziesz musiał ustawić index mapy w queście lub ją wogóle dodać.

Opublikowano

Jeśli chodzi Ci o poprawne wgranie questa to:

1. Zapisz quest do którego link jest podany w tamtym temacie jako plik o rozszerzeniu .quest

2. Bardzo ważne jest abyś przekonwertował tego questa na utf-8 (bez bom) jeśli masz notepad++  to w zakładce format to znajdziesz.

3. Wklej quest do folderu quest w plikach serwerowych i nadaj prawa 777.

4. Dodaj nazwe questa do quest_list (również folder quest).

5. W konsoli wpisz /qc

6. Ciesz się questem.

Jeśli chodzi o mape to pliki terenzo mają wgraną mape tylko będziesz musiał ustawić index mapy w queście lub ją wogóle dodać.

no dziękuję za pomoc.. a nie wiesz czy mapa po stronie serwera jest wgrana czy po stronie clienta ? :/

Opublikowano

no dziękuję za pomoc.. a nie wiesz czy mapa po stronie serwera jest wgrana czy po stronie clienta ? :/

Zarówno po stronie serwera jak i clienta.

Opublikowano

Zarówno po stronie serwera jak i clienta.

A dałbyś radę dowiedzieć się jak ta mapa się nazywa po stronie serwera ? :/

BO wgrałem tą z tego linku (quest na komnatę V3) i po wgraniu odrazu po logowaniu wywala do okna z kanałami

Opublikowano

A dałbyś radę dowiedzieć się jak ta mapa się nazywa po stronie serwera ? :/

BO wgrałem tą z tego linku (quest na komnatę V3) i po wgraniu odrazu po logowaniu wywala do okna z kanałami

Jeśli wywala przy logowaniu to prawdopodobnie plik Setting.txt(po stronie serwera) jest zaczęty z małej litery co powoduje błąd w syserr. Wydaje mi się że plik Town.txt również powoduje ten problem. Nazwa tej mapki to chyba metin2_map_spiderdungeon_03 albo metin2_map_spiderd.

Opublikowano

Jeśli wywala przy logowaniu to prawdopodobnie plik Setting.txt(po stronie serwera) jest zaczęty z małej litery co powoduje błąd w syserr. Wydaje mi się że plik Town.txt również powoduje ten problem. Nazwa tej mapki to chyba metin2_map_spiderdungeon_03 albo metin2_map_spiderd.

Zaraz sprawdzę :)

//Edit:

po tepnięcie się na mapę "metin2_map_spiderd" tepa mnie do lochu V1

Po tepnięciu się na mapę "metin2_map_spiderdungeon_03" tepa mnie na loch V3 (chyba...) do expa

również po wgraniu mapy, po stronie serwera podczas wpisania złych passów pisze że są nie prawidłowe.. po wpisaniu poprawnych pisze.. błąd podczas łączenia z serrwerem.
Opublikowano

Zaraz sprawdzę :)

//Edit:

po tepnięcie się na mapę "metin2_map_spiderd" tepa mnie do lochu V1

http://scr.hu/2n2g/7wwjf

Po tepnięciu się na mapę "metin2_map_spiderdungeon_03" tepa mnie na loch V3 (chyba...) do expa

http://scr.hu/2n2g/m6vn6

również po wgraniu mapy, po stronie serwera podczas wpisania złych passów pisze że są nie prawidłowe.. po wpisaniu poprawnych pisze.. błąd podczas łączenia z serrwerem.

W sprawie wgrywania mapy pokaż syserr. Jednak na mapie spiderdungeon_03 na obszarze poza expowiskiem, gdzieś na górze znajduje się komnata. Na radarze jej nie wypatrzysz ale jest gdzies tam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...