Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

CM 12 brak sieci komórkowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Zainstalowałem sobie cm 12 (android 5.0.1) na moto g i pierwsze uruchomienie było baaaardzo długie (ok 3-10 min). Potem konfiguracja. Było uruchamianie sieci komórkowej, miało potrwać do 5 minut. 30 minut później dalej było to samo. Stwierdziłem, że zrobię to później w ustawieniach, ale nie ma takiej opcji. Sieć (play) nie jest wykrywana, nie ma wgl zasięgu. Co zrobić żeby sieć wróciła?

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Nie masz w sieciach zwykłych i bezprzewodowych opcji 'Sieci komórkowe'? Jeśli nie, to ROM jest po prostu zbugowany.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Zainstalowałem cm 11 z andkiem 4.4.4, to samo. Proszę pomóżcie :(

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Zainstalowałem cm 11 z andkiem 4.4.4, to samo. Proszę pomóżcie :(

Może zainstaluj jakiegoś Fixa czy coś. (na cm12 by JustArchi jest wymagany jakis fixer do 3g)

Poszperaj trochę na XDA. Może coś znajdziesz~~

I czy instalowałeś przez OTA czy sam wgrywałeś rom?

#teams4bal

Opublikowano

problem raczej z romem i sterownikami

rozwiązania należy szukać w temacie jemu poświęconym na odpowiednim forum, najlepiej XDA

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

@ REFF

Przełom! To nie wina cm. Okazało się, że przy flashowaniu coś poszło nie tak i uwaliłem modem/baseband (nie ogarniam). Pobrałem jakiegoś fix'a w .bin i teraz już nawet wifi nie działa... HEEEEEEELP 

Opublikowano

@ ref

@ edit

Uzyskałem pomoc na forum.a******.com.pl, do zamknięcia.

Opublikowano

@ ref

@ edit

Uzyskałem pomoc na forum.a******.com.pl, do zamknięcia.

W takim razie podziel się nią z innymi użytkownikami, może będą jej potrzebować.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...