Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Reklama? Pomysł na reklame?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, mianowicie z reklamą. Mam 0 graczy, a wszystko postawione. Brakuje mi pomysłów na reklamę. Próbowałem już coś nawet pytałem kolegów. Ale nadal 0, może wy mi coś doradzicie.

Opublikowano

Bump

Edit:

@down

Nie nabijam. Chciałem żeby ktoś odpowiedział. Naprawdę to dla mnie ważne. Serwer stoi, a pluginy postawione. Bez reklamy tylko marnuje czas i "kasę". Więc staram się zrobić wszystko aby rozkręcić serwer jak najszybciej. Faktycznie odświeżanie nie jest kreatywne. Ale wole to niż tracić czas i kasę, za bogaty nie jestem naprawdę (w czas również "nauka").

To co napisałeś to sam wiedziałem, zarzucasz mi nabijanie samemu pisać "Zrób reklamę" mimo że pytam jak? co? gdzie? To tyle myślę że teraz lepiej się rozpisałem

Przepraszam administrację za ten spam ale jest on uzasadniony.

Opublikowano

Bump

nie nabijaj

@topic Zrób fajną reklamę aż oczy penkno

Opublikowano

Nagraj filmik i wrzuć na YouTube, reklamuj się na forach, dodaj serwer do listy serwerów minecraft (www.minecraft-list.pl).

Opublikowano

Jest sporo sposobów na reklamowanie serwera. 

Najlepszym sposobem na reklamowanie i wybicie serwera, jest reklama u Youtubera za odpowiednią sumę pieniędzy zwykle reklama u Youtubera kosztuje 50 - 100 - 150 zł. 

2 opcją jest wynajęcie reklamy u Zyczu koszt takiej reklamy kosztuje 50 zł. 

Możesz jeszcze utworzyć swoją stronę serwera na FB i na różnych stronach. 

Opublikowano

Dziękuję wam za odpowiedzi, jednakże poszukuję czegoś "tańszego", mój budżet nie wynosi za wiele. Może macie jakieś "tańsze" pomysły?

-Na listę serwerów aktualnie wrzucam mój serwer.

-Na Forum brakuje mi 19 postów, tak więc jeszcze nie teraz ale na pewno skorzystam.

Liczy się każdy pomysł nawet najgłupszy, jeśli coś jest głupie ale działa znaczy że nie jest głupie :D

Pozdrawiam i czekam na kolejne pomysły.

Opublikowano

Zrobić wizytówki i porozrzucać w gimbazie i piaskownicy xD (głupi Andy). Nie zdziwiłbym się jakby pomogło

Opublikowano

Właśnie drukuję te wizytówki, baner za drogi więc namaluje coś kredkami i przykleję na jakiś słup xD . W gimbazie [u mnie] nie umieją czytać więc nie pomoże.

@Topic: Nie działa mi minecraft.lista a "query" mam na true. Więc inne pomysły?

Opublikowano

hej, przynajmniej podałem tani sposób xD Możesz też zdobyć kilka skypów od graczy z innych serwerów, a później napisać wszystkim wiadomość o swoim serwerze xD Przynajmniej nie będziesz jak idioci, którzy wbijają na serwery i reklamują

Opublikowano

Właśnie wpadło mi do głowy reklamowanie na innych serwerach, ale jako byle jaki pomysł [nigdy bym tak nie robił].

Pamiętam jak "stara administracja" mojego serwera reklamowała na obco-języcznych serwerach. Potem mieliśmy 1Hiszpana , Polaków i Anglików, powiedziałem TYLKO "zareklamujcie" a oni takie coś -.- . Więcej nie pracowali jako reklama xD . Zawsze jak ktoś wbijał na mój i reklamował to wbijałem na jego i swój reklamowałem w odwecie. a co kara się należy.

Ps:. Zanim ktoś posądzi o offtopic: wymieniamy się doświadczeniami i to jest jak najbardziej w temacie :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...