Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co powinien zawierać plugin na drop?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Strzałeczka ;)

Chciałbym poczytać i poprosić Was oczywiście, o sugestie dotyczące tego, co powinien zawierać plugin na drop na serwer.

Ps. Uprzedzam że nie będzie publikowany, jak i nie mam zamiaru słuchać bzdet na temat umiejętności w języku java ;)

I jeszcze gdybym mógł Was prosić, każda sugestia się liczy, im więcej pomysłów tym lepiej. Pozdrawiam i z góry dziena C: !

Opublikowano

MyDrops , eastDrop , OtherDrops.. :)

A co do zawartości:

- LVL kopania

- statystyki ile kto czegoś wykopał

Nie prosiłem o wymienianie alternatyw ;)

Opublikowano

Pkt kopania, że jak jakiś gracz osiągnie np. 100 poziom do szansa na jakieś przedmiot wzrasta mu np. o 0.1%

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Pkt kopania, że jak jakiś gracz osiągnie np. 100 poziom do szansa na jakieś przedmiot wzrasta mu np. o 0.1%

Fortune, pkt za kopanie, ranking kopania(top10)

MyDrops , eastDrop , OtherDrops.. :)

A co do zawartości:

- LVL kopania

- statystyki ile kto czegoś wykopał

Lvl jak na MCHC? Bardzo dobry pomysł.

Więcej więcej, tyle to za mało ;) Ale i tak dzięki wielkie :D!

Opublikowano

Dodałbym na pewno jakieś nagrody co jedno 0 więcej:

Przykład:

10-Diament

100-kilof diamentowy

1000-Kilof diamentowy enchantowany na Fortune I

....

Dodałbym też możliwość wykopania Efektu/Mikstury z Haste.

Opublikowano

1. Statystyki kopacza na TABie do wyłączenia (dość ciekawy moduł :))
  2. Super Drop - o dany % większy drop na serwerze, ustalany przez administratora (coś jak turbo drop - każdy wie o co chodzi)
  3. Statystyki kilofu - ilość wykopanych rud, surowców itd.
  4. Przedmioty trafiają bezpośrednio do ekwipunku
  5. Zarządzanie dropem z poziomu komend - szybka zmiana, większy %, przydatne dla administratorów podczas eventów
  6. Poziom kopania, od ustawionego można pisać na czacie globalnym
  7. Modyfikacja poziomu kopania przez administratora przy pomocy komend
  8. Latarka, gracz z uprawnieniem cdrop.lighter może ją włączać klikając PPM trzymając kilof. Warunek: posiadanie złotego hełmu. Latarka MOŻE SIĘ ZEPSUĆ z różnych powodów! :D
  9. Czyszczenie cobblestone'a z ekwipunku - /cobbleclear Nie... Bądźmy ekologiczni! UTYLIZACJA cobblestone'a - /recycle - otrzymujesz losową nagrodę za oczyszczenie cobbla z ekwipunku :)
  10. Wyłączanie wypadania wybranych surowców, w tym gravel, dirt i cobblestone - /offdrop
  11. Wypadanie surowca na danym biomie, od danego poziomu Y, kto wie, może nawet na danych koordynatach? :)
  12. Lightweightowy system anty x-ray
  13. Resetowanie rud na mapie oraz losowe rozmieszczanie ich na mapie, nawiązanie do panelu administratora
  14. BarAPI - krótkie (ok. 2s) powiadomienia o wykopaniu jakiejś rudy oraz powiadomienia o super dropie
  15. % na wypadnięcie nether stara z withera
  16. MySQL, który da możliwość wyświetlenia statystyk kopania na stronie WWW

Hmm, cóż, to na tyle, teraz nie mam weny, pewnie później się rozpiszę :)

Pozdrawiam i miłego pisania

Tomasz

PS. @c0ruw0w~ Przyjąłem nazwę cDrop tylko dlatego, że nie mam bladego pojęcia jak nazywasz pluginy, tak więc użyłem dość prymitywnej metody xD

Opublikowano

1. Statystyki kopacza na TABie do wyłączenia (dość ciekawy moduł :))
  2. Super Drop - o dany % większy drop na serwerze, ustalany przez administratora (coś jak turbo drop - każdy wie o co chodzi)
  3. Statystyki kilofu - ilość wykopanych rud, surowców itd.
  4. Przedmioty trafiają bezpośrednio do ekwipunku
  5. Zarządzanie dropem z poziomu komend - szybka zmiana, większy %, przydatne dla administratorów podczas eventów
  6. Poziom kopania, od ustawionego można pisać na czacie globalnym
  7. Modyfikacja poziomu kopania przez administratora przy pomocy komend
  8. Latarka, gracz z uprawnieniem cdrop.lighter może ją włączać klikając PPM trzymając kilof. Warunek: posiadanie złotego hełmu. Latarka MOŻE SIĘ ZEPSUĆ z różnych powodów! :D
  9. Czyszczenie cobblestone'a z ekwipunku - /cobbleclear Nie... Bądźmy ekologiczni! UTYLIZACJA cobblestone'a - /recycle - otrzymujesz losową nagrodę za oczyszczenie cobbla z ekwipunku :)
  10. Wyłączanie wypadania wybranych surowców, w tym gravel, dirt i cobblestone - /offdrop
  11. Wypadanie surowca na danym biomie, od danego poziomu Y, kto wie, może nawet na danych koordynatach? :)
  12. Lightweightowy system anty x-ray
  13. Resetowanie rud na mapie oraz losowe rozmieszczanie ich na mapie, nawiązanie do panelu administratora
  14. BarAPI - krótkie (ok. 2s) powiadomienia o wykopaniu jakiejś rudy oraz powiadomienia o super dropie
  15. % na wypadnięcie nether stara z withera
  16. MySQL, który da możliwość wyświetlenia statystyk kopania na stronie WWW

Hmm, cóż, to na tyle, teraz nie mam weny, pewnie później się rozpiszę :)

Pozdrawiam i miłego pisania

Tomasz

PS. @c0ruw0w~ Przyjąłem nazwę cDrop tylko dlatego, że nie mam bladego pojęcia jak nazywasz pluginy, tak więc użyłem dość prymitywnej metody xD

O fajnie jakieś konkret ;) Dzięki wielkie ;D!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...