Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

słuchawki bluetooth do 200 zł

Wojciech..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Do 200 zł nic ciekawego nie kupi, ale trzeba sie zadowolić tym co mam.

zastanawiam się nad słuchawkami.

http://allegro.pl/sluchawki-nauszne-bezprzewodowe-bluetooth-prezent-i4839698984.html#tabsAnchor
http://allegro.pl/sluchawki-bezprzewodowe-prestigio-pbhs1-bluetooth-i4854402439.html

chyba że macie inne propozycje do 200 zł z przesyłką.

I jedno pytanie jak działają te słuchawki trzeba mieć jakiś program na fonie co udostępnia przez bluetooth czy telefon sie laczyze sluchawkami i przesyla dzwiek ?

Deus vult

Opublikowano

Cokolwiesz kupisz w tej cenie będzie totalnym syfem. Zastanów się nad słuchawkami po kablu, nie ma sensu bawić się w bezprzewodowość bez dużych nakładów finansowych.

Opublikowano

Cokolwiesz kupisz w tej cenie będzie totalnym syfem. Zastanów się nad słuchawkami po kablu, nie ma sensu bawić się w bezprzewodowość bez dużych nakładów finansowych.

Syfem ? możesz to rozwinąć bo jeśli by chciał patrzeć na cene to za słuchawki trzeba byłoby dać z 2k z wyświenitą jakościa, ale nie o to tutaj chodzi. Po kablu mam interesuje mnie bezprzewodowe

Deus vult

Opublikowano

Słuchawki bez kabla zawsze będą do dupy, żeby kupić coś dobrego trzeba wydać przynajmniej kilkaset złotych na jakieś np. Sennheisery. Zastanów się dlaczego czołowi producenci nie mają ani jednych słuchawek bezprzewodowych lub prawie nikt ich nie kupuje.

Jeśli musisz kupić bezprzewodowe to tak jak mówiłem, kup cokolwiek.

Opublikowano

Słuchawki bez kabla zawsze będą do dupy, żeby kupić coś dobrego trzeba wydać przynajmniej kilkaset złotych na jakieś np. Sennheisery. Zastanów się dlaczego czołowi producenci nie mają ani jednych słuchawek bezprzewodowych lub prawie nikt ich nie kupuje.

Jeśli musisz kupić bezprzewodowe to tak jak mówiłem, kup cokolwiek.

Od kiedy producenci robią odsłuch na słuchawkach ? Jeśli miałbym wydawać kilkaset złotych to tylko ze stajni pionnera lub beats

Deus vult

Opublikowano

Chodziło mi o producentów słuchawek. Beats to akurat bardzo słaby wybór, to tak jakbyś porównywał do nowej BMW M5 jakąś 10 letnią astrę. Mówiłem akurat o renomowanych markach takich jak Shure, Beyerdynamic, AKG, Sennheiser, Ultrasone itd.

Powtórzę raz kolejny, w tej cenie co byś nie kupił będzie słabe, słuchawki bez kabla są nie opłacalne i tyle. 

Opublikowano

Beats :D

Bez przegięć. Słuchawki bezprzewodowe nie są złą rzeczą. Wygodne, pomocne, do przesłuchania w drodze, na ulicy, podczas nudy, kiedy nie chcesz plątać się w kabel. True - nie wiem dlaczego tak po nich jedziesz. Łączność poprzez bluetooth nie zniekształca na tyle dźwięku, żeby normalny słuchacz mógł odróżnić podobnie zestrojone słuchawki z kablem lub bez. Jeżeli jesteś audiofilem, owszem możesz mieć do nich zastrzeżenia.

Co mu po tym, że kupi kabel, jak i tak źródło nie będzie zapewne zadowalające.

Budżet do 200zł nie jest polem do popisu ale sypnąć mogę AKG K 912.

Opublikowano

Nie jestem audiofilem tylko patrzę trzeźwo na sprzęt, zamiast bezprzewodowości wystarczy długi/lekki kabel w zależności od wymogów. Posłuchaj sobie np. tych AKG które podałeś, strzelam że nie grają lepiej od Philipsów za 50zł (Nadal lepiej od beats'ów xD). Nie ma szans żeby ktoś nie usłyszał różnicy. Co innego gdybyś porównywał sprzęt tej samej klasy czyli słuchawki przewodowe za te 2 stówki i bezprzewodowe za przynajmniej 500zł. I właśnie o to chodzi, że można w tej cenie mieć coś po prostu lepszego jeśli tylko nie zwraca się uwagi na pierdoły. 

Opublikowano

Strzelasz. Nie wiesz jak grają, bo nie masz porównania. Owszem, ja też ich nie słuchałem ale czytałem opinie innych użytkowników, którzy chwalili sprzęt. Miałem jednak okazję słuchać bezprzewodówek i grają akurat tamte grały dość neutralnie. Nic specjalnego ale też nie tandeta. Sądzę, że sprawdzone opinie mają odzwierciedlenie w rzeczywistości, ponieważ fora nie były typu "zapytaj.pl" nie sądzę, żeby było tam, aż takie przekłamanie.

AKG to niemiecka firma godna polecenia, zajmująca się jedynie sprzętem audio, w szczególności słuchawkami i mikrofonami. I to od dawna. Ma swoją renomę i nie sądzę, żeby przebiły je budżetowe marketowe Philipsy....

Jeżeli chodzi o wybór - słuchawki do domowego słuchania muzyki za 200zł - przewód lub bez oczywiście, że wybrałbym przewód. Jednak tak jak wspominałem. Podróż, wypad na miasto, aktywność (chodzisz po domu, coś robisz) kabel wtedy nie jest twoim sojusznikiem. Dlatego właśnie można ułatwić swoje życie.

Opublikowano

Znowu nie czytasz do końca ze zrozumieniem. Philipsy za 5 dych mają kabel, te AKG za 180 nie mają. Gdybyś porównał do tych Philipsów przewodowe AKG w których skupili się na przetwornikach i niczym więcej to zjadły by je na starcie. Jeśli komuś pasuje wydanie 200zł i świadomość posiadania sprzętu który gra gorzej niż coś za stówę - nie ma problemu, dla mnie to jest jednak marny deal i dlatego wyrażam taką a nie inną opinię. Między innymi dlatego napisałem, że nie ma różnicy co kupi w tej cenie, bo i tak będzie to w tym budżecie sprzęt słaby.

ja też ich nie słuchałem ale czytałem opinie innych użytkowników, którzy chwalili sprzęt

A to to już najlepsze. Razery też chwalą, to znaczy, że są świetne w swojej cenie ?

Opublikowano

Beats :D

Bez przegięć. Słuchawki bezprzewodowe nie są złą rzeczą. Wygodne, pomocne, do przesłuchania w drodze, na ulicy, podczas nudy, kiedy nie chcesz plątać się w kabel. True - nie wiem dlaczego tak po nich jedziesz. Łączność poprzez bluetooth nie zniekształca na tyle dźwięku, żeby normalny słuchacz mógł odróżnić podobnie zestrojone słuchawki z kablem lub bez. Jeżeli jesteś audiofilem, owszem możesz mieć do nich zastrzeżenia.

Co mu po tym, że kupi kabel, jak i tak źródło nie będzie zapewne zadowalające.

Budżet do 200zł nie jest polem do popisu ale sypnąć mogę AKG K 912.

To że budżet 200 zł nie jest polem do popisu to ja wiem, no ale nie popadajmy w paranoje nie można mieć od razu najlepszego samochodu lub najlepszej konsolety. 

Deus vult

Opublikowano

Znowu nie czytasz do końca ze zrozumieniem. Philipsy za 5 dych mają kabel, te AKG za 180 nie mają. Gdybyś porównał do tych Philipsów przewodowe AKG w których skupili się na przetwornikach i niczym więcej to zjadły by je na starcie. Jeśli komuś pasuje wydanie 200zł i świadomość posiadania sprzętu który gra gorzej niż coś za stówę - nie ma problemu, dla mnie to jest jednak marny deal i dlatego wyrażam taką a nie inną opinię. Między innymi dlatego napisałem, że nie ma różnicy co kupi w tej cenie, bo i tak będzie to w tym budżecie sprzęt słaby.

A to to już najlepsze. Razery też chwalą, to znaczy, że są świetne w swojej cenie ?

No niestety ale nie zgodzę się z tym do końca. Owszem, kabel będzie zwycięzcą nad bezprzewodowymi, tak jak pisałem, jednak nie grają one tak źle. Jak komuś lepiej, niech kupuje. Zawsze to lepiej wydać 200zł na bezprzewodowe AKG niż 1000zł na przewodowe beatsy ;)'

Razery ? Myszki bodajże mają ? Ale słuchawi ? Sorry, przeglądam fora audio na troche wyższym poziomie...

To że budżet 200 zł nie jest polem do popisu to ja wiem, no ale nie popadajmy w paranoje nie można mieć od razu najlepszego samochodu lub najlepszej konsolety. 

Wiadomo, że nie, jednak czasem lepiej odpuścić zakup czegoś za x zł i kupić coś tańszego, podobnego jakością, a pieniądze przeznaczyć na dodatkowe "ulepszenia".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...