Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dlaczego mam lagi?

Sh94

Pytanie

Opublikowano

Witam, dlaczego mam duże lagi w grze metin2? Może wina procesora ( jeżeli tak to podajcie jaki dobry będzie do gier,, tak do 50 zł") ? Raz chodzi ma 55% i tez ładuje teraz znów pokazuje 100% gdy ekran zacina pokazuje od 50 do 60 . Może wina stoi po stronie karty graficznej ge force9500 GS? Net 12mb/s. Podajcie mi najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam.

Ps. Gram na najniższych wymaganiach.

post-998997-0-70152600-1418575022_thumb.jpg

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam na kablu 1,4MB/s.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

@Sh94 Tak, tylko czytałem trochę na forach i piszą ze to może być wina internetu, tzn mam podłączony przez WiFi nie kabel do modemu, jutro pojadę po kabel i zobaczymy. Chyba, że Ty masz przez kabel?

Opublikowano

Up. Formatowalem jakieś 5 dni temu. Ile tego ramu dokupić?

Nie dokupuj. Nie możliwe żebyś miał lagi skoro ja na netbuku z intel atom i 1gb ram grałem płynnie kilka lat temu.

Pewnie wina sterowników lub dużego pingu

Maksymalnie 5 linii w sygnie.

Opublikowano

Ref.. Czy ktoś mi powie co mam zrobić żeby zwiększyć wydajność komputera ( co dokupić żeby było dobrze proszę o pomoc na juz jaki procesor czy coś najlepsze do gier?

Opublikowano

@Nitex . Jak coś chodzi mi o lagi gdy jest dużo mobow lub graczy.

Edit. Teraz tak zainstalowałem dxtory i ustawiłem 60 fps ale nie pokazuje mi 60 tylko do 4 max czyli mam coś z netem???

To jest normalne, każdy tak ma, bo się wszystko ładuje, a jak jest tego za dużo to są chwilowe lagi. Też tak mam, a mam bardzo dobrego kompa i net przyzwoity.

Z powodu licznych hejtów w moją stronę, nie będę korzystał więcej z tego konta (prawdopodobnie z forum też). Haters gonna hate...

Opublikowano

Jakie masz temperatury pod obciążeniem? Sprawdź np. HWMonitorem

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

@Nitex . Jak coś chodzi mi o lagi gdy jest dużo mobow lub graczy.

Edit. Teraz tak zainstalowałem dxtory i ustawiłem 60 fps ale nie pokazuje mi 60 tylko do 4 max czyli mam coś z netem???

post-998997-0-21414800-1418575442_thumb.jpg

Opublikowano

Nie dokupuj. Nie możliwe żebyś miał lagi skoro ja na netbuku z intel atom i 1gb ram grałem płynnie kilka lat temu.

Pewnie wina sterowników lub dużego pingu

to dlaczego mam te lagi sterowniki dobre są jak zmniejszyć ping?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...