Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Grzejący się modem - zakłócenia i rozłączenie.

st3fan

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Już długi czas borykam się z problemem, chodzi o mój modem. Modem to Huawei E398 w Plusie. Głównym moim problemem jest to, że strasznie się grzeje. Modemu nie można dotknąć. Ping skacze i zaraz internet się rozłączy. Gra na pingu 120 nie ma sensu. Tak dzieje się w CS:GO. Na routerze było ok, ale już nie posiadam routera, a modem. Co byście doradzili, co mogę zrobić? Czy gdybym pojechał do salonu Plusa i przedstawił problemy to czy wymienili by mi modem?

Zdjęcia modema, brałem z google, ale wygląda tak samo.

post-1119232-0-33109700-1418570897.jpg post-1119232-0-68654000-1418570898.jpg

Proszę o pomoc.

Zrobiłem coś źle?

Popraw mnie, nie miej złości.

Kto próbuje, ten nie błądzi.

Opublikowano

Modemy od Huawei przodują jeżeli chodzi o wysokie temperatury, a ten model w szczególności. Łatwym i tanim rozwiązaniem może być kupno wiatraczka pod USB (koszt jakieś 20-30 zł) i nakierowanie chłodnego strumienia powietrza na modem. Innego pomysłu nie mam.

Opublikowano

Mógłbyś jakoś graficznie przedstawić jak miałoby to wyglądać? W tym jest również mały problem, mam ograniczony dostęp USB, gdyż mam 3 gniazda, pod myszką i klawiaturą.

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Kupujesz takie coś:

305381418584070216323.jpg

podłączasz i ustawiasz strumień powietrza na modem.

Da to coś skoro będzie to chłodzić powietrzem jakie jest w pomieszczeniu, dobrze rozumiem? Czy wiatrak sam wytwarza sobie strumień chłodnego powietrza, nie wiem jak to rozumieć. A może zastosowanie jakiegoś radiatorka, ale jak. :/

Zrobiłem coś źle?

Opublikowano

Da rade bez problemu, robiłem tak z modemem E173U (nawet chłodziłem radka 4870 gdy mi wentylator w nim nawalił). Radiatora raczej tam nie wstawisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...