Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dropy FPS w League of Legends.

WidziszTo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dłuższego czas borykam się z problemem spadków FPS w League of Legends jak i CS:GO. Przypuśćmy - stale mam 170FPS + bez żadnych przeszkód. Po chwili, nie zależnie od sytuacji w której jestem spada mi do 20/30/40 FPS'ów tak gdzieś na 10 sekund, po czym wraca do poprzednich paramterów, czyli 170+. Jest to bardzo problematyczne gdyż takie spadki utrudniają mi strasznie rozgrywkę. 

Z góry dziękuję i liczę na odzew, w razie co mogę podać jakieś statystyki z HWmonitora lub paramtery sprzętu.

Opublikowano

Format/czyszczenie komputera pomoże. Ew. wymień karte graficzną na lepszą jest czyszczenie nie podziala.

FizzyFisherman_eune_57_3_logo.png

Opublikowano

Lub kliknij  NAPRAW, mi to daje nawet do 70 fps więcej ale tylko do następnego większego patcha potem znowu to NAPRAWIAM ale długo nie schodzi.

xD

Opublikowano

hehe może i śmieszne ale dałem nową pastę termoprzewodzącą, i już nie mam spadków a miałem to samo co ty ;)
A zasilacz masz jaki ?

Opublikowano

Chyba będzie trzeba dobrać się do PieCa i sprawdzić co w trawie piszczy, bo raczej jest to spowodowane przegrzewaniem się zasilacza albo wymianka pasty *no ewentualnie format może pomóc O_O* Dzięki wszystkim za opinie, pokombinuję. :D

Opublikowano

Napisze tutaj aby nie tworzyc nowego tematu poniewaz moje zapytanie odnosi sie tego samego.

Gram na macbook-u z 2009 (ram ulepszylem 4GB 1067MHz DDR3  i wymienilem HDD na SSD) i normalnie na miedium gralem 30-45 fps oczywiscie bez cieni.

Po patchu 4.20 napotkalem sie z wielkim problemem otoz moj problem polega na tym ze po kilku meczach spada mi fps do 7 i skacze maxymalnie w gore do 20.

Naprawialem clienta gry sprawdzalem dysk i wszystko niby ok ale niestety nic nie pomoglo.

Moze to byc spowodowane tym ze moj SSD sie przegrzewa? Poniewaz polowa dysku wolna jest niema zadnych wirusow ani chlodzenie systemu nie nawala (wedlug Apple). 

Obizenie grafik nie pomaga, sam LoL smiga na kompie i nic innego nie mam otwartego i takie spadki jakbym renderowal wideo w tle. 

Prosze o szybka odpowiedz. Like za kazda sensowna odp ;]

Pomoglem daj LIKE IT ;]

kbotuserbar9ni9.png

Opublikowano

wtf, dziwnym trafem problemy w lolu minęły same. Jeszcze zobaczę w CS'ie, ale w Lidze Legend obyło się bez spadków, co ciekawe. Dodam, iż nic jeszcze nie zdążyłem zrobić xD

Opublikowano

Przegrzewająca się karta graficzna najwyraźniej jest tutaj problemem. Polecam zaopatrzyć się w nowy wiatraczek i "domowymi" sposobami zamontować pod kartą :) Wystarczą nici bądź opaski :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...