Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

router do smart tv

cubaza47891374

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

itam, niedawno kupiłem telefon smart tv i chciałem mieć na nim neta. problem polega na tym, że mój router(tplink w8901g) jest za słaby, telewizor jak się połączy ale zaraz straci zasięg, bo od routera telewizor stoi w dużej odległości, pomiędzy urządzeniami jest ściana i duży komandor. chciałbym wymienić router ale chciałem zapytać, czy mozna jakoś sprawdzić na którym routerze miałbym duży zasięg, tak aby spokojnie było można przegladać neta na telewizorze. Pozdrawiam

Opublikowano

Wow to dziwne, że Ci gubi zasięg.. 

To mój dokładny model routera "54M Wireless Router Model No. TL-WR340G/TL-WR340GD"

Dla mnie działa bardzo dobrze bo telewizor ma full zasięg a jest w sporej odległości i napotyka 2 ściany. A jak łączę się z podwórka (mieszkam w bloku) to mam prawie cały zasięg. Ofc jestem w okolicy kilku metrów.

Opublikowano

Nie to działa na takiej zasadzie że po prostu łączysz się z urządzeniem  wzmacniającym a nie bezpośrednio z routerem, wzmacniacz jest jakby pośrednikiem.

Opublikowano

po co, wzmacniacz kosztuje więcej niż repeater ( od 60 zł masz na allegro, wtykane do gniazdka ) który warto kupić by zwiększyć sobie zasięg

363221418570371150374.jpg

na dodatek do repeatera jak będzie koło TV możesz kabel wpiąć bezpośrednio do TV ,  polepszy to transfer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

po co, wzmacniacz kosztuje więcej niż repeater ( od 60 zł masz na allegro, wtykane do gniazdka ) który warto kupić by zwiększyć sobie zasięg

363221418570371150374.jpg

na dodatek do repeatera jak będzie koło TV możesz kabel wpiąć bezpośrednio do TV ,  polepszy to transfer

ale czytałem, że do reaptora router musi mieć funkcję access pointa, a mój router tego nie ma czy jak to się łączy bo nie rozumiem, kupuje reaptora i on łączy się automatycznie z routerem, czy na routerze muszę dodać jakoś adres IP tego urządzenia?

Opublikowano

jak widać nie doczytałeś bo to repeater ma mieć funkcję AP a ma to każdy

ustawia/konfiguruje  się REPEATER ( wystarczy zalogować do niego, potem zalogować z niego  do sieci istniejącej WIFi która ma być przekazywana i już działa )  w routerze nic się kompletnie nie rusza.

repeater traktowany jest jak każde inne urządzenie logujące się do sieci wifi

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...