Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile średnio może wycisnąć FPS tym sprzętem?

TTsands

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chciałbym się Was zapytać ile średnio może wyciągnąć FPS w Minecraft ten sprzęt:

• CPU: Intel Core 2 Duo E8200 2,66 GHz

• GPU: Asus GeForce 8800 GTX

• RAM: 4GB - 800 MHz DDR2

Wiem, że jest słaby, ale interesuje mnie tylko ile maksymalnie będzie na nim FPS, zarówno na najsłabszych detalach jak i na najwyższych, inne opinie odbiegające od tematu mnie po prostu nie interesują.

Opublikowano

Ty się nie pytaj ile wyciągnie tylko pobierz mc z optifinem i sprawdź na najniższych i na najwyższych. Widząc takie pytanie to tylko ja się zastanawiam, co Ci dopiszą. Np, pytałem się na innym portalu ile na moim sprzęcie, powiedzieli 60fps max, mhm 100% prawdy, na luzie to ja mam 300fpsów. na średnim dystansie. Chcesz to się pytaj dalej, tylko, że 95% odpowiedzi będą błędne i nie trafne.

Opublikowano

Na najwyzszych okolo 180-200Fps

Na srednio 200-250Fps

Na slabszych 300Fps

Pray nagrywaniu tez nie powinno lagować ^^. Wiec spokojnie pójdzie.

Pomogłem ? Licze na lajka ;x

Opublikowano

Nie rozumiem postów o tym temacie ...

Pytasz ludzi którzy nie wiedzą jakie masz programy na kompie co działą Ci w tle jak gracz co masz włączone ....

Jeżeli gadasz że masz 4gb ramu świetną katrę graficzną ok ale co z tego ja kw tle będzie pracował Skype, net, antyVirus i jeszcze masa innych programów ! -.-

Ja powiem Ci 100fps a Ty wejdziesz a tam ledwo uciągnie 30 z uwagi na inne programy na kompie ...

Jak chcesz wiedzieć ile będzie włącz Mc i klawiszem F3 masz podanie FPS i inne parametry jakimi działa Minecraft

Opublikowano

Powiem tak - kolega @1361622928-U485574.pngxFreezQ1337 nie ma pojęcia o czym mówi. 200+ fps na tym secie? Jak nie masz nawet małego pojęcia na temat osprzętowania komputerowego to się po prostu nie wypowiadaj, bo ktoś odbierze twoje posty na serio...

Karta graficzna z 2006 roku z mała pamięcią i do tego ze starym modułem pamięci czyli DDR3. Procek ma małe taktowanie zegarów i tylko 2 rdzenie - do tego z 2008 roku z przestarzałymi technologiami. Ram DDR2 z taktowaniem 800MHz.

Możesz spróbować ale wątpie, aby minecraft chodził z zadowalającym wynikiem. O nagrywaniu nie ma mowy.

Możecie uważac, że taka prosta gra jaką jest minecraft potrzebuje takich mocy obliczeniowych... ale niestety, gra jest mocno niestabilna i do tego postawiona na silniku javy co jeszcze bardziej komplikuje sprawę.

Mam nadzieję, że w końcu się ogarniecie z tymi idiotycznymi komentarzamy bez jakiego kolwiek pojęcia na temat o którym się wypowiadacie... żałosne.

Opublikowano

Najlepiej to jak koledzy mówią wyżej, pobrać i przetestować. Co prawda nie będzie nie wiadomo ile fpsów, ale myślę, że powinien dać radę na samo pogranie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...