Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z zbyt dużą temperaturą

F13'

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym zapytać czy temperatura mojego procesora nie jest za wysoka ponieważ wcześniej miałem temperatury około 60 stopni a teraz nagle zaczęła skakać do 77-80 stopni i czym to może być spowodowane?
83885695642780772103.png

Opublikowano

Przeczyść wentylatory lub zaopatrz się w lepszy.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Około 75 podczas stresu.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

@1361622928-U485574.png_exe

A w iddle może sięgać 90'c? Co to za różnica czy w stresie.

Jak wcześniej chłodzenie wyrabiało to wymień pastę termoprzewodzącą na procesorze, bo pewnie już się z niej skamielina zrobiła.

Opublikowano

@Nezvik

go i teraz po włączenia juz 100% zużycia procesora i po 100 stopni ma każdy rdzeń i komputer sam się wyłącza co jest tego przyczyną?

Opublikowano

Wymień pastę. Może wentylator się nie kręci. Jak zmiana pasty nie pomoże to kup inne chłodzenie..

gdyby sie nie krecil mialby wiadomosc przy POST (prawdopodobnie) no i raczej byloby ciszej

jak mowilem zacznijmy od najmniej wymagajacych rzeczy czyli zmiany pasty

­

Opublikowano

Zainwestuj w chłodzenie, chociaż domyślne z procesorem powinno wystarczyć.

Opublikowano

Tylko że ja mam 100 stopni zaraz po włączeniu, a wszystkie wiatraczki się kręcą. Mam 2 wiatraczki dodatkowe, przy procesorze jest jeden i radiator, przy zasilaczu i dwa przy karcie graficznej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...