Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy monitor- problem z komputerem

ehem...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Ostatnio kupiłem nowy monitor LG 22MT55D-PZ i od kiedy jest on podłączony to każda gra jaką bym nie odpalił zaczyna się ciąć. Nie wiem dokładnie w czym jest problem.

Ogólnie rzecz biorąc to przerzuciłem się z monitora CRT gdzie tam pracowałem na rozdzielczości 1024x768 ,a teraz jest 1920x1080.

W czym może być problem???

Czekam na odpowiedzi.

Komputer:

Procesor: Intel DualCore E5400 2x 2.7GHz

Karta graficzna: nVidia GeForce 9600GT

Pamięć operacyjna: 2GB

W niczym innym nie może być problemu i w sumie ja się tylko zastanawiam co może być tego wszystkiego winowajcą. Czy to RAM czy karta graficzna :(. Czekam na odpowiedzi.

hersygna.png
Opublikowano

Aby wyświetlić obraz fullHD, karta graficzna musi dużo więcej pracować. Powodem zacięć może być jej mała wydajność.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Mniejsza rozdielczość to więcej fps, większa to mniej fps.

No tak ,ale co zrobić ,żeby było więcej FPS'ów na tej rozdzielczości?

Aby wyświetlić obraz fullHD, karta graficzna musi dużo więcej pracować. Powodem zacięć może być jej mała wydajność.

No dobra ,ale kiedy podłączyłem ten monitor przez kabel VGA to był taki sam problem.

hersygna.png
Opublikowano

Jedynym rozwiązaniem będzie upgrade komputera.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Jedynym rozwiązaniem będzie upgrade komputera.

:D cały czas o tym myślę ,ale dalej nie dostałem info co to może być. Jakieś przemyślenia przynajmniej :D. Bardziej wina RAM czy karty graficznej??? Czasami w menagerze widnieje info o tym ,ze pamiec fizyczna siega 80% ,a nawet 90

% , I teraz rozkmina. Kupie RAM okaze sie ,ze karta ,kupie karte- okaze sie ,ze RAM. Also??

hersygna.png
Opublikowano

I to i to nadaje się do wymiany.

Opublikowano

jakie ? jedynym sensownym rozwiązaniem jest upgrade praktycznie całego kompa

opcjonalnie chyba potrafisz sobie zmniejszyć rozdzielczość w grze sam a nie grać w full hd , do tego zmniejszyć jakość gry i grać  w niskich albo średnich ustawieniach

do wymiany procesor i grafika + dołożenie 2Gb RAM

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

jakie ? jedynym sensownym rozwiązaniem jest upgrade praktycznie całego kompa

opcjonalnie chyba potrafisz sobie zmniejszyć rozdzielczość w grze sam a nie grać w full hd , do tego zmniejszyć jakość gry i grać  w niskich albo średnich ustawieniach

do wymiany procesor i grafika + dołożenie 2Gb RAM

Cholera wy nie rozumiecie tego ,że procesor tu nie ma nic do rzeczy. Jeżeli to co mówisz jest prawdą to dlaczego na najmniejszych ustawieniach(z najmniejszą rozdzielczością gra się ścina bardziej jak na full ustawieniach z optymalną rozdzielczością na ten monitor (1920x1080). Tu mam problem. Po tej akcji się zastanawiam więc co to może być.

hersygna.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...