Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Mage Arcane i mały DPS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram na prywatnym serwerze Sunwell na dodatku Wrath of The Lich King i mam dziwny problem, a mianowicie taki, że mam GS 5.3k a DPS robie strasznie niski, bo tylko 3.4k :( I nie wiem dlaczego rotację robie dobrze 4x Arcane Blast i 1x Arcane Missiles... 

Tutaj mój ARMOR - Shantte

Hast - 869

Spell Power - 2373

I nie wiem dlaczego mam tak nikły DPS. Proszę o szczerą pomoc :(

Opublikowano (edytowane)

Trochę to dziwne bo masz taką samą sytuacje jak ja miałem na paladynie holy (6.3k gs a leczyłem po 3k). Trochę to dziwnie zabrzmi, ale może być taki motyw że masz po prostu zbugowaną postać :P tak było z moim palkiem. Na takim gearze nawet bez rotacji powinieneś kręcić więcej dps. 

Tutaj link do tutorialu -->http://forum.molten-wow.com/showthread.php?t=122680<--, przejrzyj może zmień talenty/glyphy i daj znać czy się coś zmieniło 

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano

Czyli rozumiem, że mogę śmiało pisać jakiś ticket tak? Czy raczej mnie oleją? :/

Sugerowałem się tym poradnikiem i mam wszystko identycznie :)

Opublikowano

No ja po prostu musiałem robić postać na nowo tylko w Twoim wypadku to nie wypali bo trochę to na pewno farmiłeś. Może spróbuj innego speca

t5Wjng.png

Opublikowano

Wiesz co? Szczerze to nie chce zmieniać speca, kiedy mam już większość itemów pod ARCANA. Po pierwsze musiałbym dropić wszystkie itemy od nowa + gemowanie, enchant to wszystko jest związane z goldem i czasem :/ A napracowałem się dość dużo :/

Opublikowano

Poszukam jeszcze jakiegoś nowszego tutorialu, ale najprawdopodobniej masz to co ja na palku. Jeżeli z innym tutorialem będzie to samo to najlepiej wystaw ta prostac na market bo ja nie widzę innej opcji :( może ktoś inny się wypowie jeszcze

t5Wjng.png

Opublikowano

Nom, napisałem do administracji Sunwell więc zobaczymy. A ty tego palka miałeś też na Sunwell? :/

Opublikowano

Niee, na jargamesie xD

Niee, na jargamesie xD

Ale gm powiedział że takie coś jest możliwe . Bardzo rzadko, ale jest

t5Wjng.png

Opublikowano

No musiałem robić postać od nowa, ale dostałem chyba itemki które miałem na tym palku, ale jak możesz to powiedz mi jeszcze ile masz % hita ?

t5Wjng.png

Opublikowano

Moim zdaniem powinieneś mieć około 16% + zauważyłem że nie nie masz enchantow, ale i tak jest coś nie tak z tą postacią bo te 2 rzeczy nie podwyższa Ci dpsu do takiego jaki powinieneś kręcić na takim gearze

t5Wjng.png

Opublikowano

Za dużo haste masz zdecydowanie a za mało hita. Tak jak Krejzu mówi, zainwestuj jakieś gemy pod hit ratting. Bodajże są na WOTLK czerwone gemy pod hit, to bym wymienił je zamiast spirit. Już sam Black Magic na broni daje ci masę haste jak sprocuje.

Opublikowano (edytowane)

Nawet w tutorialu który Ci wczoraj podesłałem i powiedziałeś że na nim się wzorowałeś jest napisane ze potrzebujesz 446 hita czyli 17%. Jeżeli chodzi o hit rating to nie ważne czy bijesz bronią, łopatą czy spellami on po prostu zwiększa szanse na trafienie w bossa

Edytowane przez Krejzu

t5Wjng.png

Opublikowano

Po prostu zrób tak żebyś miał te 17% hita + ogarnij sobie jakieś podstawowe enhy na itemki i zobaczysz czy się coś zmieni. Tak naprawde nie masz nic do stracenia, a dps Ci na pewno nie spadnie.

t5Wjng.png