Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Bukmacher - uzależnienie, co sądzicie?

grek102

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najgorzej jest jak się wygra za pierwszym razem, bo choćby się myślało o tym żeby zagrać tylko o połowę z tego co się wygrało to po jakimś czasie tak czy siak się uzależnisz i przegrasz więcej niż wygrasz. Dlatego się w to nie bawię :)

Opublikowano

anonim7777 akurat piszesz farmazony, jak nie wiesz nic na ten temat, to lepiej się nie wypowiadaj.

To siedzi w naszej psychice, z początku nikt sobie nie zdaje sprawy że może być uzależnionym, większość uzależnionych osób nie wie że jest uzależnionym.

Wiele artykułów jest w internecie na ten temat, jest to tak poważna choroba że stałą się tematem tabu do dyskusji, a sprawy nie są bagatelizowane, jest wiele fundacji, placówek, jak infolinii działającej w tej sprawie. Osoby które się uzależniają czują ciągłą chęć odegrania się po straconych kwotach, z początku kwoty są niskie, lecz im dłużej się uzależniamy czujemy nieustanną potrzebę wygrania danej nagrody, bez względu na wydany majątek, a majątki sięgały po miliardy euro ludzi którzy w taki sposób pozbawili się dachu nad głową, czy rodziny. To jest moim zdaniem ciężka choroba, gorsza niż inne nałogi.

Z perspektywy osób trzecich jak powyżej, wynika fakt że wiele osób myśli że to jest wyłącznie ich wina, i sami są kowalami swego lodu, lecz te osoby potrzebują po prostu pomocy, jak w przypadku z narkotykami. Takim osobą trzeba pomagać.

Opublikowano

No nie jest źle do puki się nie wciągnie, znałem przypadek w swoim mieście, gdzie sprzedawca sklepu tak wciągnął się w zdrapki, że ciągle grał w swoim sklepie, drapał wszystkie zdrapki do momentu kiedy splajtował bo nie mógł zapłacić za dany towar.

Opublikowano

Dobrze, że rodzicom powiedziałem, ze stawiam u bukmachera, bo mnie sprawdzaja ile tam wydaję. ;D Więc raczej w nałóg nie popadne :D

Opublikowano

Dobrze, że rodzicom powiedziałem, ze stawiam u bukmachera, bo mnie sprawdzaja ile tam wydaję. ;D Więc raczej w nałóg nie popadne :D

To jest właśnie dobre, mieć takiego "opiekuna", który nie gra, a jedynie liczy hajs i oblicza w pamięci twoje win ratio. Informuje cię tylko, że jesteś w plecy "n" pieniędzy i że przegrałeś ostatnie 500 gier. W pakiecie może być siłowe odciągnięcie grającego od stołu, w krytycznych sytuacjach.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Moi koledzy są uzależnieni. Na początku były sumy 2 zł, ale robili to za każdym razem, a teraz po mikołajkach postawili kupon za 40 zł. A jeśli wygrają, to wiadomo, że będą dalej błądzić.

Opublikowano

to jest nic, takie sumy to drobnostki, ludzie więcej wydają w grach online a to taki sam problem i choroba, sam wiem po swoim doświadczeniu jak miesięcznie na grę mmorpg przeznaczałem 700zł.

Opublikowano

Oczywiście, że to może być uzależnienie, ktoś postawił 10 zł, wygrał, potem 50, 100, w końcu przegrał, ale gra dalej, bo wierzy, że mu się znowu uda i tak w kółko.

Opublikowano

Uzależnienie,jakiś czas temu znajomy dostał od mamy stówkę na bilet miesięczny poszedł obstawił i przegrał hah

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...