Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Strzelanie headshotów

MySkill

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Grałem przez trochę czasu w 1.6 tyle, że głównie na JailBreakach, gdzie to za dużo nie strzelałem i cod'ach, gdzie to grałem głównie z awp, więc na innych broniach nie mam za dużo doświadczenia.

2 tygodnie temu przeniosłem się na cs go chcąc zagrać już bardziej na poważnie, pograłem głównie na dm'ach i jak na razie nieźle udało mi się ogarnąć full auto na bliskich/średnich odległościach i czasem wejdzie jakiś hs.

Ale problem jest teraz taki, że gdy np. spotykam się 1vs1 w małym pomieszczeniu to zanim wywalę 3-5 strzałów dostaję heada i już mnie nie ma.

To samo na średnich/większych odległościach. Ktoś wychodzi zza ściany, mam celownik w okolicach brzucha, więc raczej nie ma co celować na głowę, więc strzelam full auto albo seriami w zależności od odległości i nagle dostaję heada, a sam zdążę trafić z może 2 razy.

Więc jak to powinno wyglądać? Powinienem cały czas starać się trzymać celownik na odpowiedniej wysokości głowy w zależności od pomieszczenia? I gdy np. widzę, że ktoś wychodzi zza ściany, a ja mam celownik po drugiej stronie to lepiej przycelować heada czy po prostu szybko nacelować i full auto?

Widziałem kilka gier profesjonalistów to celownik praktycznie od razu na głowę leci, gdy ktoś wyskoczy, a na większych odległościach zawsze full auto jak hs nie wejdzie.

Widziałem mapę do trenowania właśnie takiego aima, refleksu itd. powinienem najpierw się w to pobawić i potem zacząć grać na poważnie?

Opublikowano

Ja Ci powiem tak z własnej gry:

Celuj w szyje/klatke piersiową i staraj się robić odstęp np po dlugiej serii 10 naboi lub strzelaj seriami to z bliskiej odległosci.

Na duża odleglość celuj w szyje/głowe i strzelaj po 1 góra 2 nabojach ja robie tak na de_dust2 jak w skrzynkach na B siedzi jakiś CT i widać tylko jego głowe.

Na średnią odleglość celuj brzuch/klatka i strzelaj do tąd aż rozrzut zniesie do góry.

Jak strzelasz full auto bierz celownik w dół i lekko w lewo/prawo zalezy jaka broń.

Opublikowano

Na bliska odleglosc, to celownik w dol (zeby gorna kreska celownika [dynamicznego] byla na klacie przeciwnika) i full auto - tak z kalasha
z m4a1-s to celuj w glowe z m4a4 raczej bardziej to co z kalasha, ale nie gram nia, wiec nie bardz moge ocenic.

Opublikowano

W Csie trzeba sobie wyrobić nawyk celowania na wysokości głowy. Do tego potrzeba praktyki i po prostu wyczucia. Co do latania w małych pomieszczeniach to polecam zmniejszyć sobie czułość myszy, ponieważ przy bliskim spotkaniu łatwiej ci będzie opanować celownik, nie będzie skakał na prawo i lewo. Kiedy przeciwnik jest blisko najlepiej po prostu sprayować mu w brzuch i powoli opuszczać celownik w dół, pestkowanie nie ma tutaj raczej sensu.

Co do profesjonalnych graczy to oni po prostu mają to full auto tak celne, że i na dłuższe odległości im wchodzi, ale do tego potrzeba dużo treningu.

Od siebie mogę polecić granie na serwerach typu arena np BrutalCS i dmach, ale nie tych od Valve tylko takich naprawdę dobrych jak Titan lub Neogear. Tam poziom jest tak wysoki, że po prostu będziesz musiał się do niego dostosować i z czasem twój aim będzie dużo lepszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...