Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawidłowa instalacja forge'a dla launcherów z profilami(windows)

aksolotlyyy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie raz się wnerwiałem jak wyskakiwały mi błędy z forgem - a często z jednego powodu - źle pobrane pliki

- najpierw klikamy ,,znaczek windowsa" - otwieramy menu start i wyszukujemy %appdata% i klikamy ENTER, tam szukamy folderu .minecraft i wchodzimy do niego

- zaznaczamy wszystko i usuwamy - żeby mieć pewność że nam wszystko zadziała - UWAGA USUNIĘTE BĘDZIE WSZYSTKO ŁĄCZNIE Z SAVEAMI I SERWERAMI!

- potem otwieramy nasz launcher i odpalamy wersję jaką chcemy - BEZ FORGE'A i czekamy aż pobiorą się pliki itp.

- następnie pobieramy installer dla forge'a dla naszej wersji minecrafta i instalujemy forge'a

- później odpalamy minecraft forge - nie wrzucajcie nic do mods, czekamy aż wszystko się pobierze i zamykamy mc

- na koniec wrzucamy interesujące nas mody do .minecraft/mods i cieszymy się grą ;)

JEŻELI WAM NIE DZIAŁA TO UPEWNIJCIE SIĘ ŻE MACIE JAVĘ 7 A NIE 8 - przy 8 nie działa

Proszę o wyrozumiałość - to mój pierwszy poradnik :) i nie piszcie że macie jakieś dziwne błędy bo raczej nie będę wiedział o co chodzi  :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...