Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

E faja

galvanis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam pytanie, trochę dziwne.. xD

Otóż wczoraj byłem na imprezie i za dużo wypiłem i niestety musiałem zwrócić to co wypiłem, gdy już byłem po to zacząłem sobie palić e-papierosa i dzisiaj jak wstałem to zamiast smaku liquidu to czułem smak wymiocin, umyłem ustnik, pojemnik na liquid, smak wymiocin nadal czuć ale już mniej, czym mogę to zneutralizować? podajcie coś innego niż te neutralizatory zapachu ONA gdyż kosztują 30-50 zł :>

Opublikowano

We wrzątku wyparz

Dobry pomysł. Tym bardziej, że dużo elementów w e-fajce to jakiś gówniany plastik. Tak, to jest sarkazm, ale na wszelki wypadek napiszę: nie wrzucaj niczego do wrzątku.

Grzałke wymień kolega miał podobnie i jak wymienił to mówił, że przestało.

Można jeszcze spróbować przepalać grzałkę, albo wrzucić ją do wody na dłuższy czas. W ogóle, wszystkie elementy e-fajki (poza baterią ofc) wrzuciłbym do wody na kilka godzin. Niby można też do spirytusu, ale tego nigdy nie próbowałem. Może być tak, że usuniesz smak wymiocin, a zostawisz smak spirytusu (chociaż ten powinien szybko wyparować).

ㅈㅈ.

Opublikowano

Dobry pomysł. Tym bardziej, że dużo elementów w e-fajce to jakiś gówniany plastik. Tak, to jest sarkazm, ale na wszelki wypadek napiszę: nie wrzucaj niczego do wrzątku.

Można jeszcze spróbować przepalać grzałkę, albo wrzucić ją do wody na dłuższy czas. W ogóle, wszystkie elementy e-fajki (poza baterią ofc) wrzuciłbym do wody na kilka godzin. Niby można też do spirytusu, ale tego nigdy nie próbowałem. Może być tak, że usuniesz smak wymiocin, a zostawisz smak spirytusu (chociaż ten powinien szybko wyparować).

jak palisz jakiegoś elektryka od milda albo p1 to masz jakiś gówniany plastik :D. Ja bym radził wszystko oprócz pojemnika do spirytusu potem do wrzątku następnie przepal grzałkę i powinno być git.

Opublikowano

jak palisz jakiegoś elektryka od milda albo p1 to masz jakiś gówniany plastik :D. Ja bym radził wszystko oprócz pojemnika do spirytusu potem do wrzątku następnie przepal grzałkę i powinno być git.

Miałem taki przypadek z clearomizerem Volisha, wrzuciłem tulejkę do gorącej wody (nie do wrzątku) i plastik się na dole się odkształcił + metalowa "obrączka" z gwintem odleciała (bo plastik odkształcił się w miejscu, w którym była przyklejona) i tyle było z mojego czyszczenia. Drugim razem kumpel zrobił to samo, tylko z innym clearomizerem, którego producenta ani nazwy nie znam (raczej był to produkt marki noname), nie stopił się, ale wszystkie metalowe części (również chodzi tutaj tylko o tulejkę) się odkleiły. To akurat udało się naprawić.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Niby można też do spirytusu, ale tego nigdy nie próbowałem. Może być tak, że usuniesz smak wymiocin, a zostawisz smak spirytusu (chociaż ten powinien szybko wyparować).

Po spirytusie przelecisz wszystko wodą i będzie jak nowe :P

Opublikowano

Spokojnie nie bój się, tylko wrzucaj grzałkę do wrzątku. Bez tej silikonowej góry tylko :) Potem poczekaj aż wyschnie i przepal ją porządnie. Ewentualnie jeszcze w tym spirytusie możesz ;) 

Logo.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...