Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wydajnościa

Swifty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od piątku,po wymianie procesora mam problem z komputerem.

Filmiki na youtube się tną.To tylko jeden z zauważalnych problemów.W BF3 są czasami "freezy". Spadają klatki i na chwile wszystko staje (max 3s )

Teraz mam i5-2500,a wcześniej miałem pentium g2130( nie było takich problemów np na yt )

Opublikowano

Wszystkie sterowniki karty graficznej, chipsetu etc. zainstalowane?

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Zmieniałem tylko procesor,nic nie instalowałem :/

Zaktualizowałem grafe,chyba widzę poprawę,ale musze popatrzeć.

W War Thunder się nie zmieniiło... mam 40 FPS a wczesniej z pentiumem miałem 50-60 ...

Opublikowano

Można jeszcze Biosa zupdatować.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

W sumie to chyba reinstalacja była by dobra,bo mnóstwo sterwoników i jakiś programów od pentiuma,a nie wiem co usuwać ;/

A czy słaby i stary dysk też może być powodem gorszych wyników?( tak ogólnie pytam,wiem,że na pentiumie były lepsze z tym samym dyskiem,ale dla własnej informacji :)  )

Opublikowano

tylko i wyłącznie reinstalacja

system po prostu nie jest dostosowany jak należy do nowego procesora , tego typu ustawienia dokonują się w systemie tylko i wyłącznie przy instalacji ( w najbardziej zoptymalizowany sposób )

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki za info

Na badsectory nie ma "lekarstwa" ? Jest jakaś norma dopuszczająca występowania ich ilości ? Czy trzeba nowy dysk ?

Opublikowano

jest  ale  chwilowe. można zresetować i remapować dysk  ale to czasochłonne i jak zrobisz źle uszkodzisz co najwyżej możliwość botowania z tego dysku w najgorszej ostateczności ścieżkę zerową a bez niej dysk już jest szmelcem do wywalenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...