Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FIFA 15 - Dobra taktyka na bronienie się przed atakami rywala.

FraderPaeker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jakie taktyki używacie w obronie, by skutecznie ( w miarę możliwości) odebrać/zablokować piłkę rywalowi? Nie bardzo wiem jakiej taktyki używać, by zmniejszyć odnoszone straty, bo przez moje głupie błędy w obronie tracę łatwe bramki.

Jakieś kombinacje klawiszowe? Czy coś?

Opublikowano

Proponuję metodę prób i błędów ;) Sam się tak nauczyłem grać w obronie i teraz jakoś daje rade. Spróbuj "przewidzieć" co Ty byś zrobił w tej sytuacji w której obecnie jest przeciwnik i zaatakuj go właśnie tam.

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Jedno czego na 100% nie rób tak jak w 14 ze trzymasz presing i biegasz za piłka bo z automatu koleś przejdzie całe boisko i odda strzał. Jak kolega wyżej, kombninuj tego nie da się wytłumaczyć:D

Opublikowano

Właśnie odkryłem fajną taktykę. Gdy rywal robi kontratak i leci zawodnikiem, to nie lecieć do niego obrońcą, tylko zgonić go do pola karnego gdy wszyscy twoi obrońcy będą w jednym miejscu i włączyć pressing. Sprawdza się.

Opublikowano

Dokładnie tak samo robię i to się sprawdza w większości akcji bo rywal nie wie co zrobić ;)

Opublikowano

Tutaj nie wiem, ja stosuje metodę wyjścia bramkarza bo przeważnie przeciwnik wrzuca tuż na wyciągnięcie ręki bramkarza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...