Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem po uruchomieniu komputera

M.T.W.D

Pytanie

Opublikowano

Od pewnego czasu mam mam dziwny problem z komputerem a mianowicie gdy godzin włączę i pokaże się pulpit to wyskakuje błąd "program dcgmncpbfgq.exe przestał działać"

Wiecie może co to jest ?

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak coś się pojawi w tej sprawie to oznacz mnie w poście lub napisz PW. Dodatkowo możesz mi podziękować dając lajka! :D

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Powiedz mi, ściągałeś ostatnio jakieś podejrzane programy typu hacki do gry?

Pobierz MBAM i przeskanuj nim cały komputer. Kliknij Start, Uruchom, wpisz msconfig i enter. Przejdź do zakładki uruchamianie i zobacz, czy tam nie ukrył się ten dziwny plik. Jeżeli tak, to go odznacz.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Wykonaj to z msconfig co napisałem w poprzednim poście. MBAM możesz przenieść z jednego komputera na ten z problemem.

//To zapewne jest jakaś nieudolna infekcja.

Opublikowano

Odznacz oba, nie wygląda to na popularne, bezpieczne pliki (mało informacji o nich w google). Powiedz mi, czy komunikat znowu wyskoczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...