Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Nowy radeon nie włącza się

Hidan95

Pytanie

Opublikowano

Tak jak w temacie, ogarnąłem poprzedni problem, teraz jest kolejny (miejmy nadzieje, że ostatni), zakupiłem radeona r9 290 na allegro z gwarancją na 2 lata działającego, podłączam go do swojej płyty głównej i nic, tzn. pikanie jeden długi sygnał dwa krótki, czyli coś z nim nie tak, wątpię, żeby był zepsuty z czego może wynikać problem ? Zasilacz 700w ( inna karta działa poprawnie )

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Rozumiem, że komputer w ogóle się nie uruchamia i wysyła sygnały dźwiękowe, tak? Jeżeli tak, sprawdź dokładnie, czy karta jest dokładnie przyciśnięta, wszystkie kable włożone. Podaj dodatkowo swoją wersję BIOSu (logo podczas uruchamiania). Dzięki sygnałom można odczytać co powoduje problem.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Komputer uruchamia porty itp, ale zero obrazu, 1 pikniecie długie i 2 krótkie - wynika z tego, że problem z kartą graficzną jak czytałem. Mam najnowszego biosa zaktualizowanego co dopiero (na starym było to samo)

2d0ns76.jpg

A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Podłącz kabel pod zintegrowaną kartę graficzną, jeżeli domyślnie nie jest włączona to możesz uruchomić ją w biosie. Następnie przejdź do trybu awaryjnego i tam zainstaluj sterowniki do 290.

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Próbuje zainstalować sterowniki, normalnie z windowsa i nie mogę, pisze, aby podpiąc pierwsze karte -.- ( siędzę teraz na geforsie starym)

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Podłącz nowego radeona, włącz zintegrowaną kartę graficzną w biosie (jeżeli oczywiście Twój procesor takową posiada) i podłącz monitor do płyty głównej. W awaryjnym zainstaluj sterowniki wtedy.

Opublikowano

Problem w tym, że nie wiem czy posiadam kabel do karty zintegrowanej, ale spróbuję.

2d0ns76.jpg

— Friedrich Nietzsche

Opublikowano

Możesz podłączyć zwykłym VGA lub DVI. Obstawiam jednak, że ta karta może być uszkodzona i jak nie chce Ci się męczyć z przestawianiem opcji, to przetestowałbym ją u znajomego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...