Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzęt dla gracza

delux2341

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W tym temacie chce abyście doradzili mi z :

Wyborem myszki nie drogiej dobrej (myślałem od razera myszka )

Wyborem klawiatury mechanicznej równie dobrej i nie drogiej

Oraz słuchawki przystosowane głownie do csgo

proszę o pomoc ;)

pozdrawiam Szymon

Opublikowano

Mysz Razer deathadder sam mam od 6 lat starsza wersje z mniejsza ilościa FPS ale chodzi jak tralal :)

Jeśli chodzi o klawiatura Razer deathstalker będzie ładny komplet :)

Ta klawiatura to jest chyba jakiś żart. Tym bardziej, jeśli to ma służyć do gier.

Niski profil, to moim zdaniem ogromny minus, pracować można, ale grać już ciężko. Identyczne klawiatury mają w Staturnach, czy Media Markt, za 50 PLN - tylko bez loga Razera. Mają też za pewne opóźnienie większe niż 1ms, ale nie ma to żadnego wpływu na twojego skilla, wątpię, żeby nawet najlepsi pro gracze to zauważali, to głównie tylko marketing.

Do tego 300 PLN za membranową klawiaturę, gdzie za tą kwotę kupisz już mechaniczną, choćby tego 6GV2 od Steelseries.

Co do myszy, też moim zdaniem nie warta swojej ceny. Płacisz tylko za napis "10.000 DPI", a grać i tak będziesz na max 2.000. No, ale oczywiście, to Razer i przecież dostaniesz gratis +500 do skilla. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Co do klawiatury moim zdaniem jest o wiele lepiej wykonana nic te za 50 zł z supermarketów... Nigdy jej osobiscie nie miałem ale użytkowałem bo znajomy ma około 4 lat i nic mu sie z nia nie dzieję, gra i daję rade. Ogolnie dla mnie klawiatury gamingowe to trochę szkoda kasy.

Co do myszki

Nie wazne ile ma DPI. Ustawisz sobie ile bedziesz potrzebował... A to że ma 10000 FPS może miec 100000 FPS i co z tego racja nie wykorzystasz tego... Lecz czasy ida do przodu i myszki maja coraz więcej DPI po co nie wiem może gracze to używają nie ja.

Tylko o myszkę mam ten sam model 6 lat w 2008 roku zakupiłem razera moja ma 1800 DPI na tamte czasy było o bardzo duzo racja sam używam tylko 900 bo moim zdaniem 1800 to za duzo. Ja mówie tutaj 6 lat  jakiejkolwiek awarii czy problemów z myszką  nigdy nie miałem, a co tydzien wożę ją w torbie w samochodze, kabel żaden spobo nie uszkodzony klawisze chodzą bardzo lakko, podświetlenie tez jakie było 6 lat temu jest identyczne teraz... Chwale jej wykonanie... Za moich czasów jak kupowałem mysz były 2 najlepsze do eybóru IE 3.0 lub Razer zdecydowalem sie na razer nie żaluje najlepsze moje wydane pieniązki w tamtych czasach...

Kupiłem ja specjalnie ze względu do gry CS 1.6 i teraz w CS GO bardzo dobrze mi sie na nie gra. 

Co do firmy Razer czy steelseries użytkowałem kilka produktów Klawiatura mysz i podkładki. W SS jescze sluchawki to sa totalną porażka 3 pary i 2 lat 3 pary nie wytryzmały... ale to inny temat.

Ogolnie możesz sobie mówić co chcesz to Twoje zdanie, ale mysz Death Adder to bardzo dobra mysz będe ja polecał mam nadzieję że posłuży mi jeszcze przez kilka lat, a nawet jeśli padnie to i tak kupie Razer deathadder który juz tutaj podałem :)

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Jakie FPS w myszy? Wcześniej pomyślałem, że się zwyczajnie pomyliłeś, ale teraz widzę, że jednak nie.

Wiesz, używam 10 letniego Compaqa i w nim też wszystko działa. I uwierz mi, że spora część klawiatur również jest w stanie przeżyć kilka lat, jeżeli będziesz o nią dbał. Nawet ta za 50 PLN z MM, która jakością wykonania jest w stanie dorównać Razerowi.

Uwierz mi, że nawet gracze, tfu - szczególnie gracze nie ustawią sobie 10.000 DPI. Nikt tego nie zrobi, Chyba, że ktoś pracuje na kilku monitorach 4K, wtedy owszem, te 800-2000 DPI to będzie za mało.

Nigdzie nie napisałem, że Death Adder to zła mysz. Nigdy jej nie używałem, ale złej opinii nie ma - ale jest jedna rzecz. Duża część ludzi, którzy ją miała twierdzi, że kupując tą mysz przepłacasz. Tak samo jest z każdym innym produktem Razera - płacisz tylko za logo.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Sory DPI DPI niestety ćwiczenia o 7 rano nie służą...

A w steelseries nie przepłacasz za markę? :P

Opublikowano

Sory DPI DPI niestety ćwiczenia o 7 rano nie służą...

A w steelseries nie przepłacasz za markę? :P

Jasne, że tak, tylko mniej. Chyba u każdego znanego producenta czegokolwiek jest defaultowo doliczona cena za jego logo.

Odnoszę tylko wrażenie, że produkty od Steelseries są wytrzymalsze - mówię tu o klawiaturach (myszy Razera nigdy nie miałem w ręce), miałem okazję używać i produktów Razera i Steelseries i ten drugi producent, w mojej opinii, robi lepsze jakościowo klawiatury. Do tego dochodzi masa postów z różnych for, które tylko utwierdzają mnie w fakcie, że Steelseries > Razer.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Mniej patrzać na Siberie to nie był bym pewien czy mniej ale juz szkoda śmiecić temat autorowi to o będzie wybierał :)

No to tutaj mam odwrotne zdanie :P gdyz korzysałem z myszek SS i razera. Ale każdy może miec swoje zdanie.

Opublikowano

Panowie spokojnie ;) jakaś kłótnia mała :D Powiem moze co mysle ? To tak myszki z razera maja bardzo dobre takze myszka jest a raczej bedzie klawiatura no tak fajnie żeby był razer bo komplecik ale jakbym zobaczył to mój portfel to by za przeproszeniem spierdolil :D rozkminiam A4 tech seria bloody zaraz podeśle linka do niej :tania wydajna mechaniczna ,co do słuchawek to rozkminiam steelseries dobry wybór ?

http://allegro.pl/klawiatura-mechaniczna-a4tech-bloody-b540-mx-black-i4824326275.html

Opublikowano

Panowie spokojnie ;) jakaś kłótnia mała :D Powiem moze co mysle ? To tak myszki z razera maja bardzo dobre takze myszka jest a raczej bedzie klawiatura no tak fajnie żeby był razer bo komplecik ale jakbym zobaczył to mój portfel to by za przeproszeniem spierdolil :D rozkminiam A4 tech seria bloody zaraz podeśle linka do niej :tania wydajna mechaniczna ,co do słuchawek to rozkminiam steelseries dobry wybór ?

http://allegro.pl/klawiatura-mechaniczna-a4tech-bloody-b540-mx-black-i4824326275.html

Nie nie kupuj słuchawek steelsereis...

Cale Superluxy. + tani mikro zalman mc1 najlepiej i starczy.

P.S przez te kłótnie wkurzyłem się i zamówiłem sobie nowego Razera DeathAddera Chrome a Co tam zrobie sobie prezent na święta :D

Opublikowano

Ale patrz do csgo ważne sa dobre słuchawki prawda ? Nie wiem grasz moze w csgo i moja opinia jest taka ze musza być słuchawki wyciszone bardzo dokładne w sensie ze będę mógł usłyszeć wrogów itd

Opublikowano

Pogrywam w CS GO :). Bardzo duż grałem w CS 1.6 nawet na kilku turniejach... Skoro chcesz słuchawki wyciszone czyli tak zwane zamknięte.

Słuchawki steelseries sa bardzo liche w wykonaniu jak i w jakości dziwięku ale To Ty kupujesz nie ja :)

Opublikowano

jakaś kłótnia

przez te kłótnie wkurzyłem się

To już nawet nie można normalnie podyskutować, bo od razu jest to uważane za kłótnię, albo za hejting... Ja się z nikim nie kłóciłem.

Przepraszam za offtop.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Zależy jaki masz budżet ale tak ze średniej pólki CALE albo Superluxy.

Opublikowano

Budżet mały :/ ty a te co używają gracze na eim np albo na innych takie duże wyjebane jak z nimi ?

To są wygłuszacze, a nie słuchawki.

ㅈㅈ.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...