Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Lagi klawiatury i myszki

Pakman

Pytanie

Opublikowano

Witam.Piszę w pogaduszkach bo tu chyba zagląda najwięcej osób,mój problem polega na tym że w każdej grze online mam "lagi" klawiatury i myszki ,to jest na przykład gdy piszę na czacie to wiadomości pojawiają się z opóźnieniem, to samo dzieje się gdy klikam myszką w miejsce w które ma się przemieścić moja postać.Wiecie może czym to spowodowane ?

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

andrzej mordo musisz troche upierdolic tego kabla tak z meter bo wtedy jak masz tak dlugi kabel to ten prond tak dlugo leci przez niego i wtedy takie masz opuznienie najepiej jakbys sobie zrobil bez przewoduw to bys mial blyskawicznei ale wiem ze cie nie stac troche wienc po prostu upierdol

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Jak to wygląda w przypadku innej myszki/klawiatury? Sprzęt na PS/2 czy USB?

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

Czekaj, nie rozumiem.
Podczas wpisywania znaku masz opóźnienie, czy podczas wysyłania tekstu np. na MPC?

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Opublikowano

andrzej mordo musisz troche upierdolic tego kabla tak z meter bo wtedy jak masz tak dlugi kabel to ten prond tak dlugo leci przez niego i wtedy takie masz opuznienie najepiej jakbys sobie zrobil bez przewoduw to bys mial blyskawicznei ale wiem ze cie nie stac troche wienc po prostu upierdol

Hmm,a niema innego rozwiązania ? Poczekam jeszcze na posty innych użytkowników,a jak nie to spróbuję.Tak sobie myślę że to może mieć sens bo komputery na początku były prawie że złączone z monitorem chociażby tak jak na screenie niżej.Ale może to też zależy od firmy ? Bo szczerze mówiąc to klawe i myszke to mam jakiejś randomowej firmy za 15/20zł.

Commodore_4032.jpg

Opublikowano

Podczas wpisywania znaków,ale problem leży też po stronie myszki ,na przykład gdy przesuwam myszkę to ona reaguje dopiero po 2/3s, co jest bardzo frustrujące w grach FPS.

Opublikowano

a morzliwe tez bo ja apla to drogi jest i tesz lepsze jak wiadomo ale kiedys jak mialem slabom klawiature to od razu kabel wyrwalem zeby nei bylo lagow i wtedy zebym nie ginal w grach

elo jak tam rzycie?

Opublikowano

Jeżeli występuje to tylko w grach internetowych to zdecydowanie są problemy z łączem, które jest po prostu za słabe. Ewentualnym problemem mogą być słabe serwery danej gry.

Opublikowano

Doceniam twoją chęć pomocy ale niema opcji że moje łącze jest za słabe(predkosc pobierania 2mb/s).Co do serwerów to też bym polemizował,mpc przecież ma dobre serwery a podczas pisania tego posta czekałem 5s aby załadowało mi każdą literę więc coś tu nie gra.Dodam tylko że nawet gdy pisze w notatniku sytuacja się powtarza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...