Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaka Karta Dźwiękowa do słuchawek Razer Chimaera?

ViruS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym zamówić słuchawki tj. "Razer Chimaera", ale moja karta dźwiękowa jest stara i słaba,

co świadczy o tym, że nie wycisnę z nich pełnego dźwięku.

Myślicie, że karta dźwiękowa "Creative Sound Blaster Play" da radę wycisnąć z tych słuchawek pełne brzmienie?

Specyfikacje Słuchawek:

104171418389108418766.png

•  
  • PRZENOŚNE USB CREATIVE SB SOUND BLASTER Specyfikacje: (Karta dźwiękowa)
  • DANE TECHNICZNE
    • Odtwarzanie: stereofoniczne wyjście słuchawkowe (16 bitów/48 kHz, stosunek sygnału do szumu powyżej 90 dB)
    • Nagrywanie: 16 bitów/48 kHz

lTN12zv.jpg

Opublikowano

@SweetJesus widzę, że chcesz mi pomóc dopytując się o więcej, więc dziękuję Ci za to.

Chciałbym wydać około ~230 zł na słuchawki bezprzewodowe do gier.

+ ~60zł na kartę dźwiękową.

lTN12zv.jpg

Uczeń
Opublikowano

@SweetJesus widzę, że chcesz mi pomóc dopytując się o więcej, więc dziękuję Ci za to.

Chciałbym wydać około ~230 zł na słuchawki bezprzewodowe do gier.

+ ~60zł na kartę dźwiękową.

o wiele lepiej wyjdzie jak kupisz lepsza dziwiekowke a sluchawy np superluxy hd668

ale lepiej poczekaj na

@TrueFaith

bo on sie na tym zna najlepiej chyba

Opublikowano

Tylko zależy mi na słuchawkach bezprzewodowych, gdyż mam królika, który przegryzł mi już 5 parę słuchawek.

Słuchawki najczęściej będą mi służyły do gier FPS, tj. Counter Strike : Global Offensive.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Bezprzewodowe do CS'a ? To chyba brąz klepiesz ze statami 0/15. Tam się liczą niskie opóźnienia, czysty sygnał i dobre pozycjonowanie, żeby kupić takie bezprzewodowe słuchawki musiałbyś wydać z 1000zł i bynajmniej nie są to Razery. Karta dźwiękowa do Razerów nic Ci nie da bo one sa na USB i mają swoją, słabiutką kartę.

Opublikowano

@TrueFaith  razery nie są na USB, jedynie minijack 3.5mm, zaraz zrobię temat, o słuchawkach przewodowych, bo skoro tak twierdzisz to wolę coś co lepiej się sprawdzi, a z królikiem jakoś sobię poradzę.

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Dokładnie. Powiedz ile masz pieniędzy, jakie słuchawki preferujesz (zamknięte/otwarte, nauszne/wokół uszne) i w sumie tyle wystarczy bo wymagania (CS) już znamy.

Opublikowano

@TrueFaith

Więc tak:

Nie mam zbytnio pojęcia czym się różnią słuchawki otwarte od zamkniętych, ale podejrzewam że chodzi o ...

Nie umiem wyjaśnić, ale zamknięte to chyba takie, które mieszczą uszy w środku, tak?

Miałem słuchawki, Creative Fatal1ty Gaming, i byłem zadowolony, lecz żadnych z tych "lepszych" nie miałem okazji testować, więc nie znam brzmienia :).

Mój budżet to około: 230zł.

Jeśli mój tok rozumowania jest dobry, to wolę słuchawki zamknięte.

Wiem, że dobrze znasz się na tych rzeczach, więc zostawiam Tobie wybór, i dziękuję z góry za pomoc.

///edit:

Creative Fatal1ty Gaming były lekkie i bardzo wygodne, ale to były słuchawki za 100zł popularne z tej najniższej półki...

Creativ'y to były słuchawki nauszne zamknięte? :) Jeśli tak, to preferuję szukać w tych typach.

Ps. Ta cena dotyczy na razie tylko słuchawek, w późniejszym czasie zamierzam dokupić kartę dźwiękową, jeśli słuchawki będą jej wymagały, ponieważ moja Karta Dźwiękowa to:

Karta dźwiękowa Realtek ALC662 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Fatal1ty wchodzą lekko na wokółuszne (chodzi o rozmiar padów, czy są na uszach czy wokoło) oraz zamknięte (nie mają dziurek w obudowie, mają dobrą izolację za to ograniczoną scenę). Są lekkie ale bardzo niewygodne w porównaniu do większości sprzętu, strasznie ściskają uszy.

Proponuję Ci tak jak w tamtym temacie rozglądać się za Takstar Pro80 ew. ściągnąć zza granicy, alternatywy to HD668B i HD669, ewentualnie Takstar Hi2050.

W przyszłości proponuję kupić Fiio E10k (bez wejścia mikrofonowego) lub Prodigy Cube

Opublikowano

a Proponujesz jakieś wokółuszne zamknięte? Są w tej cenie jakieś dobre sennheisery z mikrofonem? Bo mikrofon to podstawa. :x

Takstary za 300zł :'(

Właśnie zobaczyłem słuchawki

HD669, które bardzo mi się podobają (zamknięte)

oraz

Takstar Hi2050, które też są całkiem niezłe (otwarte)

co te dziurki z tylnej strony robią,zmieniają?

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Takstary i HyperX Cloud są wokółuszne, Sennheiserom za dużo robi renoma marki, dużo modeli jest słabych w swojej cenie.

Opublikowano

Czyli zostaję przy wyborze nad:

HD669

Takstar Hi2050

jedyne pytanie, które są lepsze i dlaczego?

Może jakieś inne propozycje?

Dobrze wygłuszają? Które lepiej? Opóźnienie? Inne dużo znaczące do CS'a specyfikacje?

Słyszałem jeszcze o Siberia V2, ale mi się zbytnio nie podobają.

Między innymi, te słuchawki, w których słyszę czysto i bezbłędnie oddech przeciwnika, oraz w którym miejscu się znajduje :)

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Hy2050 są nauszne akurat, ale dość wygodne tylko mogą grzać. Wszystkie dobrze tłumią i będą niezłe do CS'a, chociaż superluxy i Pro80 najlepsze. W CS'ie dużo daje dobra karta dźwiękowa. Na integrze będzie lipa. Siberie to syf.

Opublikowano

@TrueFaith

124zł za słuchawki HD669, więc zostanie mi 116zł, czy za tę kwotę kupię jakąś kartę dźwiękową, która wyciśnie z tych słuchawek więcej, albo nawet maximum możliwości?

lTN12zv.jpg

Opublikowano

Średni sens, chyba że używany Xonar DX wyrwiesz w tej cenie, chociaż Xonar DG też nie najgorszy jest. Najlepiej gdybys trochę dozbierał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...