Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FAQ World of Warships

Ziółko.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

250.jpg

W tym temacie znajdziecie wszystkie potrzebne informacje dotyczące gry World of Warships.

Gra World of Warships (WoWs) to kolejna produkcja studia Wargaming, gra jest w fazie zamkniętych beta testów. 

Strona główna gry:

http://worldofwarships.eu/

Rejestracja do gry:

https://eu.wargaming.net/registration/pl/

Możliwość dołączenia do zamkniętych beta testów:

http://worldofwarships.eu/en/cbt/news/

Czy pójdzie mi World of Warships?

http://www.mpcforum.pl/topic/1331897-czy-pojdzie-mi-world-of-warships/

Czy ta gra jest darmowa?

Tak, ta gra jest darmowa, jednak w grze istnieje możliwość kupienia złota, które będzie można kupić statki premium oraz konto premium.

Filmy z gry:

https://www.youtube.com/watch?v=J7RTqd44Vwc

Jeżeli nie udało Wam się dostać do zamkniętego testu, nie martwcie się otwarta beta tuż tuż :)
Opublikowano

Jeżeli nie udało Wam się dostać do zamkniętego testu, nie martwcie się otwarta beta tuż tuż  :)

A kolega z fusów to wyczytał, czy do wróżbity Macieja się dodzwonił?

Opublikowano

Obstawiam Macieja. Jedyne info jakie WG dało to takie że jest to CBT i nie jest to ostatnia CBT która będzie wymagać kodów więc te twoje tuż tuż mnie rozbawiło. Dodam jeszcze że to WG i jest możliwe że Maciej będzie mieć racje bo oni lubią wydawać niesprawdzone wersje gier/patchy  a nie  tak jak to być powinno, jednak w tym przypadku nie liczył bym na to gdyż to pierwsze testy na większą skale w europie więc zakładam że jeszcze troche poczekamy [ Jak odpalali WoTa było chyba 5 testów z kluczami a potem mega wielkie otwarte testy już nie pamietam coś koło 2-4 miechów i reset kont tutaj na 100% nie będzie inaczej ]

76561198013232167.png

Opublikowano

Pierwszy filmik to gameplay z battlestations coś tam coś tam (nie pamiętam tytułu) jest to gra SP, a nie gameplay z wows.

Poza tym wersja gry to wczesna alpha, a w tytule jest już beta... 

Opublikowano

A kolega z fusów to wyczytał, czy do wróżbity Macieja się dodzwonił?

Wyślij mi SmS a podam Ci twój numer :D

Na stronie pisze " Takie alpha-testowe weekendy z grą będą często i będzie używało się tej samej gry" czy jakoś tak

Opublikowano

Wyślij mi SmS a podam Ci twój numer :D

Na stronie pisze " Takie alpha-testowe weekendy z grą będą często i będzie używało się tej samej gry" czy jakoś tak

To co, jak złapałem kod teraz, gram w ten weekend, okres się kończy i muszę się bić o następny kod ? ;d 

Opublikowano

To co, jak złapałem kod teraz, gram w ten weekend, okres się kończy i muszę się bić o następny kod ? ;d

Nie, jesteś "alpha-testerem" i jeśli będzie to samo za tydzień to i tak będziesz mógł testowač bo jesteś testerem
Opublikowano

Tak jak UP jeżeli masz kluczyk już teraz to jesteś już testerem i masz dostep do tych zamknietych weekendowych tescików, takich testów z kluczykami bedą jeszcze z 3 i pewnie przed tescikami beda rozdawane kolejne kluczyki. 

@Co do gry przegrałem dziś jakies 4-5h i myśle że gra jest dobra lecz DUŻA droga przed nimi WoT był w 600% lepszej formie w tym etapie tworzenia gry, po moich wrazeniach z gry [ omijając brak nacji, statkow, map itp ] jestem zadowolony i czekam na ten tytuł, lecz zabrakło mi tutaj takich informacji jak statystyki dmg, penetracji, armora, rozrzut itp, nie ma tego na ta chwile w takim stopniu by mozna było już teraz przetestować to czy te statystyki pisane maja takie zastosowanie w grze, brak tych statystyk [ czyli najważniejszej cechy gry tego typu ] powoduje że tak na prawde nie ma czego testować po za zachowaniem statku oraz nauczenia sie "strzelania" i czy nie ma jakiś wiekszych bugow co i tak jest nieuniknione bo to Alpha.

podali jakieś statystyki typu przezywalność, zwinnosc, artyleria itp itd lecz nie ma nigdzie napisane jak to wplywa na nasz statek oraz ogolna rozgrywke co sprawia ze te statystyki są jedynie cyferkami.

Mam nadzieje ze next testy będą już zaopatrzone w coś czym będzie można się pobawić i faktycznie potestować bo na ta chwile dali nam tylko gierke byśmy zobaczyli na jak wczesnym etapie sie znajduje i że coś sie z tym tytułem dzieje. 

76561198013232167.png

Opublikowano

Tak jak UP jeżeli masz kluczyk już teraz to jesteś już testerem i masz dostep do tych zamknietych weekendowych tescików, takich testów z kluczykami bedą jeszcze z 3 i pewnie przed tescikami beda rozdawane kolejne kluczyki. 

@Co do gry przegrałem dziś jakies 4-5h i myśle że gra jest dobra lecz DUŻA droga przed nimi WoT był w 600% lepszej formie w tym etapie tworzenia gry, po moich wrazeniach z gry [ omijając brak nacji, statkow, map itp ] jestem zadowolony i czekam na ten tytuł, lecz zabrakło mi tutaj takich informacji jak statystyki dmg, penetracji, armora, rozrzut itp, nie ma tego na ta chwile w takim stopniu by mozna było już teraz przetestować to czy te statystyki pisane maja takie zastosowanie w grze, brak tych statystyk [ czyli najważniejszej cechy gry tego typu ] powoduje że tak na prawde nie ma czego testować po za zachowaniem statku oraz nauczenia sie "strzelania" i czy nie ma jakiś wiekszych bugow co i tak jest nieuniknione bo to Alpha.

podali jakieś statystyki typu przezywalność, zwinnosc, artyleria itp itd lecz nie ma nigdzie napisane jak to wplywa na nasz statek oraz ogolna rozgrywke co sprawia ze te statystyki są jedynie cyferkami.

Mam nadzieje ze next testy będą już zaopatrzone w coś czym będzie można się pobawić i faktycznie potestować bo na ta chwile dali nam tylko gierke byśmy zobaczyli na jak wczesnym etapie sie znajduje i że coś sie z tym tytułem dzieje. 

W końcu to alpha i na dodatek zamknięta, jeszcze dużo pracy przed WG. Mi tam gra się podoba, przynajmniej ma o niebo lepszą optymalizację niż WoT czy WoWp. 

Opublikowano

to prawda, pisali ze nie jest optymalizacja jeszcze taka jaka byc powinna ale mimo tego 40FPS przy walce 8v8 w ciasnym gardle nie jest zle. 

Niestety w wywiadzie na gry-online pisali ze po tych testach beda dodawać to co mieli dodać oraz zmieniać to co ludzie napiszą przez okolo 2 miesiace wiec możliwe ze przez ten czas o tej grze nie uslyszymy wiec wykorzystajcie ten czas dobrze ^^

76561198013232167.png

Opublikowano

to prawda, pisali ze nie jest optymalizacja jeszcze taka jaka byc powinna ale mimo tego 40FPS przy walce 8v8 w ciasnym gardle nie jest zle. 

Niestety w wywiadzie na gry-online pisali ze po tych testach beda dodawać to co mieli dodać oraz zmieniać to co ludzie napiszą przez okolo 2 miesiace wiec możliwe ze przez ten czas o tej grze nie uslyszymy wiec wykorzystajcie ten czas dobrze ^^

I dobrze, przynajmniej nie bawią się w Gadziny :) 

Wypuścić niedopracowaną grę -> dziwić się, że nie ma graczy -> dodawać w c**j premek by zachęcić ludzi -> odstraszyć ludzi ceną :p 

Opublikowano

szczerze? zawiodłem się na tej grze :/ myślałem że grafika będzie cud miód malina a tu dupa... wbijając 5 tier nie można wbic 6 ponieważ 700k expa potrzeba xD

za wysoka sygnatura

Opublikowano

szczerze? zawiodłem się na tej grze :/ myślałem że grafika będzie cud miód malina a tu dupa... wbijając 5 tier nie można wbic 6 ponieważ 700k expa potrzeba xD

To była alpha nie spodziewaj się nic wielkiego. Ograniczenie było spowodowane z ilością osób w kolejce jak i nie niszczenia frajdy z odkrywania czegoś nowego.

Sometimes to find what you're searching for you have to change the way you look

Sygnatura MPC.png

Opublikowano

To była alpha nie spodziewaj się nic wielkiego. Ograniczenie było spowodowane z ilością osób w kolejce jak i nie niszczenia frajdy z odkrywania czegoś nowego.

Dokładnie, doszedłby do 6-7 tieru a później zero frajdy w gotowej grze... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...