Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zalman zk 500 (kailh) vs inna klawiatura z cherry mx

MisterPoniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zalman jest strasznie niestabilną klawiaturą i wykonaną ze słabych materiałów, ale jak chcesz coś za małą cenę, ale mechanicznego to bierz, ja osobiście posiadam QPAD MK-85, więc mogę polecić ci QPAD MK-50, który bardzo tani (~~250zł) jak na klawiaturę mechaniczną i posiada red switch'y. QPAD posiada bardzo stabilne, mocne i trochę masywne wykończenie, klawiatura naprawdę godna polecenia.

Opublikowano

To co kolega wyżej, oraz od siebie polecam Corsair K70, aczkolwiek to już bardzo wysoka półka cenowa.
Red switche są świetne, aczkolwiek trzeba się przyzwyczaić do tego, że lekkie wduszenie klawisza jest wyczuwane przez klawiaturę.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

No wiesz, ale nie ma co kupować taniego sprzętu, który może negatywnie zadziałać na twą opinię na temat klawiatur mechanicznych i nie ma się co sugerować tanim zalmanem a porządną klawiaturą z cherry mx.

@MisterPoniacz 260 zł za klawiaturę mechaniczną to niedużo, ale twój wybór, ale myślę, że nie będzie tak źle z tym zalmanem, ale układ klawiszy jest tragiczny i wykonanie. ;p.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...