Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum - Szkoła zawodowa - Technik pojazdów samochodowych - lakiernik ?

BornVillain

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was

Otóż nie długo przed moim wyborem będzie stała Szkoła zawodowa lub Technikum,zacznijmy od tego że bardzo lubię lakiernictwo i blacharstwo samochodowe,mimo że jestem młody to dużo o tym wiem,jednak z tego co wiem to w Technikum niestety tego nie ma,jednak czym się zajmuje Technik pojazdów samochodowych ? To się zalicza jako : blacharz,lakiernik,mechanik,diagnostyk ? czy jak to jest ? Bardzo bym chciał iść na lakiernictwo i blacharstwo ale czy od tego jest tylko ta Zawodowa ? Bo np: ja nie widzę wielkiego sensu iść do Zawodowej i mieć ten zawód,jeżeli ciężko znaleźć robotę co nie ? Co myślicie o tym wszystkim ? jak to jest ?  :ninja:

Z góry dzięki..

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

np. okręgowa stacja kontroli pojazdów

http://i.imgur.com/NJPXDsz.png

Technikum = Materiał licealny + przedmioty zawodowe, więc technikum jest najtrudniejsze, ale potem masz papierek, nie to co licealiści.

Opublikowano

Zawsze w ciągu nauki w zawodówce możesz zacząć uczyć się w liceum zaocznym ,czyli wychodzisz podobnie do technikum ,a może i nawet lepiej ,ponieważ zdawalność egzaminu zawodowego w niektórych technikach jest żenująco niska...

bez gif

Opublikowano

Oczywiście, że lepsze technikum, bo po 4 latach nauki masz zawód + możliwość dalszego kształcenia, a technik pojazdów samochodowych to bardzo szeroko pojęty kierunek i raczej na pewno pojawi się w nim coś co będzie odpwiadało twoim zainteresowaniom.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...