Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Słuchawki Razer Chimaera a Karta Dźwiękowa.

ViruS.

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie, bardzo chcę sobie kupić słuchawki "Razer Chimaera", ale są to słuchawki przeznaczone przede wszystkim na konsole Xbox,

więc nie są kompatybilne ze wszystkimi kartami dźwiękowymi. Mam starą kartę dźwiękową "Realtek ALC662 @ ATI SB750 - High Definition Audio Controller"

Moje pytanie:

- Czy te słuchawki będą kompatybilne z moją kartą dźwiękową? + Jeśli nie, to dlaczego i co powinienem ewentualnie dokupić.

Proszę o odpowiedź kogoś, kto się na tym zna, bo nie chcę porzucić kasy w błoto :C.

Dzięki!

lTN12zv.jpg

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To podpowiem tak. Każde słuchawki nawet te z biedronki za 2zł będą działać na każdej karcie dźwiękowej, ale w przypadku droższych słuchawek nie opłaca się na pewno.

Jeżeli masz starą kartę dźwiękową, to nie kupuj bo będą miały głos porównywalny do takich za np. 20zł Te droższe po prostu posiadają dodatkowo program bodajże na płycie który doinstalowujesz a ten program rozpoznaje kompatybilna kartę i za dopiero pośrednictwem tego programu słuchawki mają lepszy efekt akustyczny :)

Jeżeli chcesz je silnie kupić to musisz też dokupić kartę dźwiękową która z nimi współgra i ewentualnie przeczytać czy twoja się do nich nie zalicza.

Pozdrawiam :)

@EDIT:

O ile to są słuchawki z tzw. JACKIEM! bo te lepsze mają jacka i do tego jeszcze USB (dzięki którym jest lepszy dźwięk), a niektóre ponoć tylko słyszałem samo USB lub inne dziadostwo :)

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

@Romanowskika To są słuchawki z Minijackiem, pytanie karta dźwiękowa, jaka? Ile bym musiał zapłacić, za dobrą kartę dźwiękową do tych słuchawek?

lTN12zv.jpg

Opublikowano

@Romanowskika To są słuchawki z Minijackiem, pytanie karta dźwiękowa, jaka? Ile bym musiał zapłacić, za dobrą kartę dźwiękową do tych słuchawek?

Co do karty dźwiękowej, nie wiem ale z tych słuchawek będziesz mógł korzystać nawet od razu chociażby w telefonie, smartfonie, tablecie, telewizorze, komputerze.

Zapewne będą lepsze od tych co nimi słuchasz to 100% pewne.

Po prostu użyjesz ich wszędzie, ale jeżeli zechcesz ich maxymalne brzmienie (w sensie jakości dźwięku) to będziesz musiał poszukać do nich karty dźwiękowej, albo po prostu nie do nich TYLKO LEPSZEJ KARTY dźwiękowej do kompa, która nawet znajduje się na zintegrowanej płycie głównej.

Chcesz to je zamawiaj użyć bd mógł od razu :)

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...