Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta graficzna!

KusioPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko! Wczoraj postanowiłem, że czas zainstalować od nowa windowsa. (WIN XP)
No i ładnie wszystko cacy wgrywam SP3, Sterowniki od dźwięku no i czas na Kartę graficzną. Chciałem zainstalować stery ale okazało się że system nie wykrywa mojej karty graficznej. Przed reinstalem wszystko było wporządku więc to nie wina karty.

Karta to:Nvidia Geforce 210 (Wiem że słaba)

Opublikowano

Nie wykrywa, bo Windows XP po całkowitym formacie jest goły i wesoły :D

Musisz odkopać płytkę ze sterownikami do płyty głównej i wszystkie zainstalować.

PAMIĘTAJ!!!:

Zawsze jak instalujesz system od 0 MUSISZ zainstalować na 1 planie PROGRAM ANTYWIRUSOWY! potem sterowniki do płyty głównej WSZYSTKIE!, a dopiero potem do grafiki, ITP.

NIEZALEŻNIE OD RODZAJU SYSTEMU KOLEJNOŚĆ TA SAMA!

A twój problem polegał na tym, że karta graficzna jest podpięta pod slot PCI-E na płycie głównej. Po zainstalowaniu gołego systemu, system nie wie nawet co to jest port USB, a te informacje znajdują się właśnie na płytce ze sterownikami do płyty głównej. 

@Edit

A i przy systemie Windows XP nie musisz pisać, że dane komponenty komputera np. grafika albo coś innego jest słabe, BO PO SYSTEMIE WIDAĆ CO MASZ W BEBECHACH :)

Mocnej grafiki i procesora nie da się mieć (da się ale to się nie opłaca rozpisze ci to dalej) na windows xp maximum pamięci RAM jaką możesz mieć jest 3,25GB możesz mieć i w płycie 16GB ale obsługiwane będą z tego tylko te 3,25GB, już nie wspomnę o tym, że windows xp nie obsługuje DirectX 10 i 11. PO PROSTU JEST TO NIEOPŁACALNE!

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...