Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy, opłata się robić taki serwer SkyBlock?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka to znowu ja, mam pytanie czy opłaca się zrobić taki serwer skyblock ? Jeżeli coś wam nie odpowiada to pisać i proponować coś od siebie :P

• Plugin IslandWorld? z przerobionymi komendami i komunikatami w 100% (chyba przez skript bo nie mam zielonego pojęcia z javy) PL a także bardzo ładny schemat wyspy taki idealny pod graczy żeby gra nie zaczynała się za łatwo ale także nie za trudno
  • Pluginy/skrypty na Stoniarkę a także na drop ciekawych itemów zarówno z niej jak i z generatora bruku (będą się generowały rudy diamentu/żelaza itp. w generatorze)
  • Dołączyć jakieś fajne minigry najlepiej bitwy na wyspach (pisać swoje propozycje jeżeli jakieś są), zastanawiam się także na paintballem ludzie z mojego "małego serwera" bardzo lubią w to grać, zastanawiam się czy nie wgrać skryptu na minigrę flappy bird jeżeli według ciebie to nie pasuje bo sprawia lagi lub inny powód to nie będę instalował
  • Wprowadzenie dnia i nocy takiej jak w relanym świecie tzn. u nas zaczyna się aktualnie ściemniać tak ok. 15:45 to na serwerze będzie tak samo
  • Spolszczenie komend essentials oraz tych z których będą korzystać gracze, ja robiłem to do tej pory w skrypcie, nie znam się na Eclipse jeżeli ktoś uważa że powinno się to autorsko przerobić przez jave to proszę o pomoc gdyż sam tego nie zrobie
  • Questy u NPC i dialogi
  • Coś w stylu chestcommands żeby było menu, wiele wykonywanych przez nie komend oraz takie specjalne miejsce w którym nowe osoby będą mogły się zapoznać z serwerem
  • Craftingi - Tutaj będzie można skonstruować jakiś item nie tylko z tego co jest ustalone przez minecraft ale także przez zupełnie różne itemy

To tyle z moich pomysłów pisać propozycje gdyż są one dla mnie bardzo ważne ! A i jaka lepsza wersja będzie ? 1.7.9 czy 1.7.10 ?

Opublikowano

1. Jeśli nie masz zielonego pojęcia z javy, to dlaczego tworzysz serwer.

2. Stoniarki zaśmiecają klasycznego SkyBlock'a więc nie.

3. Można dodać, lecz z umiarem. Serwer może być SkyBlock + Minigry, a nie Minigry + SkyBlock.

4. Pozwól się graczom cieszyć zwykłym MineCraftem, po co im realna pora dnia?

5. To samo co pkt. 1

6. Można, lecz nie trzeba, gdyż możesz zrobić zadania w pluginie IslandWorld

7. -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...