Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czarne pasy po bokach

Meybey

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W sterownikach do karty graficznej, ustawiasz sobie rozdzielczość w grach. Zależy od twojego monitora jak bedziesz miał szerokie te paski ;)

Edit. Z 10/15 fps+ mogą dać! :)

wotw2403.png

Opublikowano

Te czarne paski to nic innego jak skalowanie. Jeśli masz monitor np. 16:9 1920x1080, a chcesz grać na 4:3 1024x768 to musisz użyć właśnie skalowania do współczynnika proporcji obrazu ( w tym przypadku gry). Nie wiem jaki masz sprzęt, ale na pewno będzie tak że przy czarnych paskach będzie lepsza jakość niż jak by to miało się rozciągnąć z małej rozdzielczości na nie wiadomo jak dużą.

Opublikowano

Monitor ma max rozdziałke 1440x900 . Skalowanie właśnie chciałem ustawić zmniejszyłem rozdz. pulpitu do 1024 wziąłem skaluj do środka i zmieniłem rozdzialke na pulpicie na moją 1440x900 i skalowanie wróciło do opcji zachowaj skalowanie urządzenia wyświetlającego.  :huh: Chodzi o karte intel hd 2000

2wg4nlj.png

Opublikowano

a jezeli moj monitor ma 1920x1080

a gram na 640x bo na prawidlowej rozdzielczosci fps sa ok. 15.

na 640x mam 70fps.

da sie jakos zrobic aby w mojej rozdzielczosci byly podobne?

co w sumie rzecza dziwna jest ze rozciagniety ekran(i to o ile) chodzi plynniej.

Opublikowano

a jezeli moj monitor ma 1920x1080

a gram na 640x bo na prawidlowej rozdzielczosci fps sa ok. 15.

na 640x mam 70fps.

da sie jakos zrobic aby w mojej rozdzielczosci byly podobne?

co w sumie rzecza dziwna jest ze rozciagniety ekran(i to o ile) chodzi plynniej.

Z tego co pamiętam, to ty masz Intela HD 2000 czyli nic z tym nie zrobisz i będziesz musiał grać na tak niskiej. Płynniej to oczywiste, że Ci działa bo między tą a tą rozdzielczością jest ogromna przepaść w potrzebach na zasoby sprzętowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...