Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Gdy włączę dostaje blue screena

ForestSavage666

Pytanie

Opublikowano

Cześć kupiłem fife i jako że gdy nie mam sterowników do Nvidi to nie wykrywa mi jej to nie działa z direct 11 co jest wymagane ale mniejsza to gdy mam sterowniki zaktualizowane to ... ((na dole opisane))

9844711600_1365615448.jpg.

I gdy włącze fife z sterownikami to włącza gre normalnie ale po chwili gdy mam ten mecz demonstracyjny LoserPoll vs Manchester City to wywala znów blue screena 0x116 pomimo że mam sterowniki..

Karta graficzna : NVIDIA GTM540 - Sterowniki pod nią są.

MAM STEROWNIKI ZAINSTALOWANE NAJNOWSZE AKTUALIZOWANE 2 MINUTY TEMU!!! WIĘC NIE PISAĆ ŻE NIE MAM NAJNOWSZYCH!!!!!!!!!

Więc co jest z tym co robić? szybką odp. chce bo muszem pograć wkońcu poto kupiłem xD

55aR3G.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hmm... 0x116 Z wyników z google wynika, że error jest powodem ochrony komputera. Pytanie przed czym. Może tobie przegrzewa się coś w komputerze ?

Najlepiej na przykładzie włącz inną dośc wymagającą grę podobną do fify i zagraj jak po jakimś czasie nawet do 30min pojawi się ten sam error, to raczej coś ci się przegrzewa.

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Hmm... A mógłbyś zrobić pełne zdjęcie tego blue screena najbardziej interesuje mnie sama góra (ta przy krawędzi monitora ale tak aby CAŁY screen było widać od góry do powiedzmy połowy monitora i od boku do boku, a najlepiej cały pełny monitor :P)

@Edit

Z tego co czytam to LAPTOP ? a mogę znać system operacyjny ?

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

0x116 dotyczy karty graficznej, a dokładnie jej sterowników. Przejdź do trybu awaryjnego i odinstaluj wszystkie sterowniki od Nvidii. Możesz użyć także Driver Sweepera, który usunie pozostałości po nich. Następnie zbootuj Windowsa normalnie i zainstaluj najnowsze sterowniki.

Rozumiem, że podczas obciążania komputera problem nie występuje?

Napisałem, ale nie dokończyłem rozwiązywania problemu? Napisz do mnie PW z linkiem do tematu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...