Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Blue Skrin?

shew32

Pytanie

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Laptop z ekranem 4:3 na gwarancji? I to jeszcze z xp. Najlepiej reinstall systemu, miałem podobnie, naprawa nic nie dała.

Och wybacz... nie doczytałem, że z XP odwiedziłem w między czasie tyle tematów, że zapomniałem.

Ale nie zrobie reinstalla bo nie mam na płytce xp ;/

TO pobierz z internetu windowsa XP musi być to OBRAZ PŁYTY! albo chociaż instalka posiadająca plik boot.ini

Ale jak już bd szukał to pobieraj w miarę z wiarygodnego źródła, sprawdzaj to po ocenach, komentarzach itp. może być i z service pack 1 po zainstalowaniu najwyżej pobierzesz sobie service pack 3 samego wgrasz i cacy  :)

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Gdzie zaznaczyć że jest rozw?

Jak twórca tematu masz jego opcje kiedy edytujesz temat. na górze alob na samym dole masz edytuj temat czy coś takiego i tam wybierasz, musisz też wybrać jaka odpowiedź była najlepsza, w sensie że wyjaśniła to co chciałeś, według ciebie.

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Rozumiem. Wyłączyłeś od gniazdka podczas jego pracy ? I działa bez baterii ??? w sensie wogóle jej nie ma ? działa tylko na kabel ? troszkę wyjaśnij podaj też system jaki jest na nim

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Hmm... takim postępowaniem złamałeś BHP Pracowni komputerowej które w szkołach jest ściśle przestrzegane.

W ten sposób mogłeś uszkodzić system... To tak jakbyś w zimie budząc kogoś z łóżka wylał 5L zimnej wody na łeb.

Owszem rozumie twoje zażalenie, bo może czasem tak robiłeś i nic się nie działo, ale to nie znaczy, że nie może się nie stać.

Na razie jedyną opcją jaką tu widzę, będzie naprawa systemu z płytki. Ale tylko naprawa (jest tam taka opcja)

PS. W opcji naprawy nie stracisz żadnych danych, chyba że sformatujesz dysk lub zainstalujesz system od nowa!!!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Wczoraj gdy wyłączyłem laptopa od gzniadka ( chodzi bez baterii) , gdy ponownie chciałem go włączyć wyskoczył takii blue screan. System podczas gdy ma sie ładować on wyskakuje za kazdym razem. Jedynym sposobem łączenia laptopa jest wejśćie w tryp awaryjny i anulowanie włączania syns cos takiego esc wyłanczam. W tedy normalnie moge wszystko zrobic.System jest 3 letni lecz to nie przeszkoda iż normalnie chodził do wczoraj.

Opublikowano

Ale jeśli komputer po przywróceniu Windows nadal nie działa to chyba nic nie poradzi naprawa

Opublikowano

Panie ten screen malo mowi móglbym powiedziec ze nic. Opisz ten problem podaj czy poraz 1 widzisz ten bs jaki masz system i mniej wiecej kiedy byl instalowany.

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

ehh.. no cóz w takim razie musze reistall.. dobra no nic dzieki chłopaki ;)

Tak tylko pamiętaj MUSISZ ZAINSTALOWAĆ GO OD ZERA!!! USUŃ CAŁY XP BO POBIERASZ INNY TROSZKĘ NIŻ BYŁ.

PS. I nie zapomnij oznaczyć tematu jako ROZWIĄZANY!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Tak wyłączyłem z gniazda podczas pracy. Windows xp , a bateria jest tylko padnięta nie działa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...