Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] AuthMe(MySQL) - Format czasu w kolumnie "lastlogin"

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Podpiąłem plugin AuthMe 3.4 pod stronę serwera (Bukkit 1.7.2). Zrobiłem ładną listę graczy online i offline, jednak przy tych drugich chciałbym skorzystać z tabeli lastlogin, w której zapisany jest czas ostatniego logowania. 

Niestety nie jest to takie proste ponieważ format tego czasu to po prostu liczba, przykładowo wylogowałem się 11-12-2014 o godz. 11 Gru 2014.

Konsola:

[00:41:49 INFO]: winky lost connection: Disconnected
[00:41:49 INFO]: winky left the game.

Liczba, którą otrzymałem w bazie danych w kolumnie last login:

1418254909847

Czy wie ktoś może jak rozszyfrować tą liczbę aby wskazywała czas wylogowania, np. w formacie DD-MM-RRRR GODZ:MIN ?

Ewentualnie czy da się jakoś zmienić ten format zapisu czasu. Link do GitHub: https://github.com/Xephi/AuthMeReloaded
Szukałem niestety nie znalazłem...
Dziękuję, pozdrawiam :)

graphic.png

76561198059318618.pngAddFriend.png

Opublikowano

Hmm, ogarnąłem sobie ten czas unixowy, jednak... coś nie gra. 

Korzystając chociażby z przykładowego konwertera: http://www.onlineconversion.com/unix_time.htm nie zgadza mi się jedno. Dlaczego gdy chce przekonwertować mój czas (z bazy[1418254909847]) zwraca mi datę Fri, 16 Sep 46912 09:10:47 GMT? Hmm.. Wydaje mi się, że zapisane są jeszcze milisekundy.. Jutro już to sprawdzę i dam znać.

graphic.png

76561198059318618.pngAddFriend.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...