Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne][Pytanie] Serwer CS w Minecraft, opłaca się?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na orginalny pomysł stworzenia serwera minecraft na podobieństwo gry Counter Strike.

Każdy gracz odradza się na spawnie gdzie ma wybór areny gry (np. dust2, inferno itd.) i gdy już dołączy do areny ma do wybrania drużynę terrorystów lub antyterrorystów. Gra składałaby się z np. 15 rund w trybie DM.
Co do broni byłby to np. AK47, AWP, AUG, P90, Famas itd. (Oczywiście txt serwerowy byłby.)
Do gry dałoby się dodać ranking oraz klany.
Ogólnie na ten serwer mam dużo pomysłów, ale co wy na to? :)

10868302_191445524359374_550385651884749

Opublikowano

Hmm, pomysł dziwny ale zarazem ciekawy. Tylko myślę że Cs do minecrafta nie pasuje, W końcu ta gra polega na stawianiu klocka na klocek a nie sprzelaniu do siebie z AK. Ale gdyby coś takiego powstało, zagrał bym ;)

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Bardzo fajnie, by się to prezentowało dla graczy zawsze lepiej jest zrobić inny tryb, niż ciągle te same. Jest to bardzo ciekawe, a zarazem fajny pomysł jak z pomysłem Metina w Minecraft. Skoro wszystko, by Ci wypaliło, tak jak należy bez żadnych błędów, bugów, to ciekawy tryb by powstał i pomysł. 

Martwi mnie tylko jedno mogą być bugi jak to nie dobrze dopracowujesz.

Opublikowano

Witaj @"Fulsiek" , fajny pomysł ale mało opłacalny. Na czym zarobisz żeby utrzymać serwer?

A jak to robi Valve na CS:GO? Sprzedaje klucze do skrzynek.

A co do serwera to mógłby wypalić, ale potrzeba pluginwritera do takiego czegoś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...