Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Filmiki z gier zgorszenie jakości przy montarzu !

Runeyylo

Pytanie

Opublikowano

Cze zacznę może od tego ,że zaczołem nagrywać filmiki z metina/lola programami Bandicam/Fraps 10 full version oba programy ,grafika ciekawa nie była ze względu na kodeki nagrywania ,ale jako tako w 720 P dało się obejrzeć ,, problem się zaczął wtedy gdy wrzuciłem nagrane filmy do sony vegas studio 10 full/windows movie maker ... jaki by to nie był program do montażu nagranych video to jakośc się zgorsza o jakieś 50% , dodam że mam procesor  AMD A8 5600K with radeon z wgraną grafiką 2x 3,60 GHz i tu kłania się jeden fakt ...

1.Kiedy miałem starą kartę i ten procek problem był taki sam

2.Kupiłem karte graficzną GeForce GT 640 2GB procek jest ten sam i problem także ,a karta inna czy może być tak ,że mam włączoną zintegrowaną kartę graficzna ,że działczy tylko ta z procka a ,ta z geforca robi sobie wolne ?

Proszę o szybką pomoc pozdrawiam z góry dziękuje.

One hits,one hits runeyylo yea lets go bitches

6 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po zamontowaniu czy przy montowaniu w podgladzie? Jeśli po zmontowaniu to masz zła konfigurację renderowania. Jaki program używasz? Jeśli w podgladzie to za mało lub za wolny RAM.

Opublikowano

mam 4GB ramu karte 2gb uzywam sony vegas do montażu do nagrywania sony vegas pro 10

Opublikowano

Jeżeli jakość pogarsza się po zmontowaniu filmu to jest to raczej wina ustawień programu (wyjątkiem jest movie maker, on zawsze pogarsza).

Opublikowano

Nie znam się zbytnio na kręceniu filmów pod względem jakości mogę tylko powiedzieć, że to zależy od programu i od opcji w nich ustawionych, i poza tym serwis YOUTUBE zawsze troche jeszcze pogarsza wrzucane filmy.

Pod względem PCta to powiem tak:

W kręceniu, przerabianiu, obrabianiu, przeglądaniu, publikowaniu jest zbyteczna porządna grafika może i wystarczyć ta którą sprawną w 100% kupisz na ALLEGRO za 20zł. 

W tym co robisz ważny jest tylko i wyłącznie procesor, pamięć RAM i po części (chociaż nieznacznie) DYSK.

Wymiana tych 3 rzeczy na lepsze może troszkę pomóc ale bardziej przyczyni się tylko do szybkości danej operacji.

Porządny komputer dla domowego użytkownika jest potrzebny tylko w 2 przypadkach: ROZRYWCE (GRACH) albo PRACY.

@Edit

Podpowiem ci tyle do zwiększenia jakości to musisz albo poszukać lepszego programu albo pogrzebać w opcjach tego co masz, albo zapytać się kogoś kto się na tym zna. A co do szybkości obrabiania itp. a szczególnie grania i nagrywania w 1 przydała by ci się jeszcze 1 kość ram o tym samym taktowaniu i pamięci(innymi słowy kupić jeszcze 1 tą samą co masz).

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

ok thx za pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...