Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Błedy PermissionsEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprzedni problem z "Tworzeniem rang" rozwiązany. Jednakże teraz pojawia się bląd mianowicie:

[21:27:55] [pool-11-thread-1/ERROR]: [PermissionsEx] Error occurred with PermissionsEx! Please post it to http://git.io/sGhx3g. Full error:java.lang.NoSuchMethodError: com.google.common.cache.CacheBuilder.maximumSize(J)Lcom/google/common/cache/CacheBuilder;	at ru.tehkode.permissions.RegExpMatcher.<init>(RegExpMatcher.java:17)	at ru.tehkode.permissions.PermissionManager.<init>(PermissionManager.java:58)	at ru.tehkode.permissions.bukkit.PermissionsEx.onEnable(PermissionsEx.java:164)	at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:316)	at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:324)	at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:404)	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.loadPlugin(CraftServer.java:446)	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:380)	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.reload(CraftServer.java:799)	at org.bukkit.Bukkit.reload(Bukkit.java:288)	at org.bukkit.command.defaults.ReloadCommand.execute(ReloadCommand.java:23)	at org.bukkit.command.SimpleCommandMap.dispatch(SimpleCommandMap.java:180)	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.dispatchCommand(CraftServer.java:701)	at org.bukkit.craftbukkit.v1_7_R3.CraftServer.dispatchServerCommand(CraftServer.java:688)	at net.minecraft.server.v1_7_R3.DedicatedServer.aB(DedicatedServer.java:296)	at net.minecraft.server.v1_7_R3.DedicatedServer.v(DedicatedServer.java:261)	at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.u(MinecraftServer.java:558)	at net.minecraft.server.v1_7_R3.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:469)	at net.minecraft.server.v1_7_R3.ThreadServerApplication.run(SourceFile:628)[21:27:55] [Server thread/INFO]: Essentials: Using config file enhanced permissions.
[21:27:56] [Server thread/INFO]: Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it

Ps:. W /pl jest on na czerwono

Opublikowano

Pokaz nam plik permissions.yml

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Dawałem nawet pusty i nic.

Zapełniałem nawet z dwa razy:

groups:
    default: true
    build: true
    prefix: ''
    permissions:
    - essentials.tpa
    - essentials.tpaccept
    - essentials.tpdeny
    - essentials.spawn

Opublikowano

usun to i zrób tak:

groups:
  Gracz:
    prefix: 'Gracz'
    permissions:
    - wpisz swoje uprawnienia

Opublikowano

Nic... Hmmm....
PEX wogóle nie działa. Może źle zainstalowałem,lub wyamaga czegos dodatkowego?

1.Pobrałem ze strony bukkita

2.Wrzuciłem .jar do plugins

3.Restart+/reload

Opublikowano

Jaka masz wersje bukkita? Pobierz jeszcze raz Pexa i zobacz.

Opublikowano

Bukkit 1.7.9 Beta (Minecraft 1.7.9)  <--

PermissionsEx v1.23 Release Semi-normal Dec 07, 2014

• CB 1.7.9-R0.2

PermissionsEx.jar 4,846 PermissionsEx v1.22.6 Release Semi-normal Nov 07, 2014

• CB 1.7.9-R0.2
  • CB 1.7.9-R0.1

PermissionsEx.jar 228,902 PermissionsEx v1.22.5 Release Semi-normal Sep 25, 2014

• CB 1.7.9-R0.2
  • CB 1.7.9-R0.1

PermissionsEx.jar 301,980 PermissionsEx v1.22.4 Release Semi-normal Sep 03, 2014

• CB 1.7.9-R0.2
  • CB 1.7.9-R0.1

PermissionsEx.jar 202,848            

Takich pex'ow próbwałem.

Opublikowano

Zgraj dokładnie cały plik premissions.yml

Opublikowano

Wgraj plugin PremissionsEx.jar do folderu plugins, włącz serwer, wejdz w folder PermissionsEx, otwórz permissions.yml i zgraj tu zawartosc tego pliku.

Opublikowano

sciągnij starszego pexa (min 1.7.2)
Napewno zadziała,
PS: Potrzebujesz pomocy pisz do mnie na priv.
69

Opublikowano

Wszystko jest w plugins'ach tyle że. Permisje mam w katalogu głównym.

Ps:. Pre-fixy też nic nie dają.

Chciałem dziś do 2:00 popracować, żeby serwer mieć a tu muszę się bić z Permisjami ;-; .

Opublikowano

U mnie ten z katalogu głównego też jest pusty, podaj ten z pluginów.

Opublikowano

A folder config.yml masz?

Jak tak to wklej tam to:

permissions:
  backend: file
  backends:
    file:
      file: permissions.yml
  superperms: {}

I do permissions.yml:

groups:
  Gracz:
    prefix: 'Gracz'
    permissions:
    - wpisz swoje uprawnienia

Tylko pamiętaj aby plugin premissionsex wgrać do folderu plugins.

Opublikowano

@ Nie mam config ani permissions.

!!!Permisje są w pluginach!!!

Popróboje jeszcze z wersjami PEX'a.

Pierwsza część screena to folder plugins, natomiast druga to katalog główny.

Okazało się, że jednak ta starsza wersja działa...  Wiecie po 5 próbach róźnych wersji odpuściłem ta 7 okazała się okej...

Przepraszam, za stratę czasu -.-, ale u mnie to wywołało też opóźnienie kilku godzinne.

Czuje się źle z tym że zmarnowałem wasz czas.

Najbardziej zaangażował się grzesiekduch więc on dostaje like + najlepszą odpowiedź za stracony czas xP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...