Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Streamowanie.

R6 Heartbeat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo chłopaki mam nadzieję, że mi pomożecie i doradzicie co nieco. Otóż tak, chciałbym zacząć streamować coś jak BRNA, muzyka+gra, bez głosu, bez ryja (bo za ładny post-753872-0-08772000-1409490652.png), tak z nudów po prostu. I teraz rodzi się pytanie, czy dam radę cokolwiek na tym syfie?

Nie wiem czy komputer ma w ogóle jakiś wpływ, ale na wszelki wypadek podam też jego parametry:

http://screenshooter.net/100249043/bqtxldr

Net:

http://www.speedtest.net/my-result/3975009239

Upload jest malutki, więc od razu chcę zaznaczyć, że ziomek od neta mówił, że gdyby co to upload może mi podkręcić za dodatkową opłatą (tylko nie pamiętam do ilu), więc ile bym musiał minimalnie mieć uploadu? Czy jakimś cudem dam radę streamować na tym 1mb z chujowymi ustawieniami? Pomuszcie!!!!!!!!!!!!!!

Opublikowano

Link do kompa mi się nie wyświetlił więc ale co do neta to 0,98 to zdecydowanie za mało i pytasz się czy uda Ci się włączyć. Włączyć się uda zawsze i wszędzie ale będziesz gubił mase klatek przez co stream będzie lagował no i na takim uploadzie to ustawisz no nie wiem z 500 bitrate? Lol jak nie mniej więc streamowanie jest pointless z tym netem. Minimalnie upload żeby było w hd to 1800 bitrate czyli to musiałby być jakoś tak minimalnie około 2,5mb żeby nie zjadło ci całego uploadu, żeby obraz był w hd i zeby ci nie lagowało w sensie zebys nie miał pingu duzego przez to, ze streamujesz i jakby wysyłasz obraz cały czas. Dobrze by było jakbyś miał tak z 4mb to bys sie nie musiał o nic martwić bo wtedy na legalu ustawisz sobie z 2500 bitrate z muzyką z neta, przeglądaniem neta itp. ew. mógłbyś spróbować ustawić 3500 bitrate czyli na full hd 4mb wystarczy na 3500 bitrate  sama gra + stream bez lagów na pewno będzie ale czy jakbyś włączył muzyke z neta/zaczął coś przeglądac czy ping by nie wzrósł więc to byś juz musiał sam sprawdzić no i w sumie dopóki nie będziesz miał partnera na twitchu to nie możesz ustawić więcej niz 3,5k bitrate taki blok w sumie wg. mnie więcej nie potrzeba bo na 3500 obraz jest z*******y no ale to taki pic na wode, że jak masz partnera to masz wtedy nieograniczoną wartość na bitrate. Oczywiście wszystko pisze w oparciu o twitcha, tak jest na twitchu więc to co tutaj jest np. z tym 3,5k bitratu max bez partnera to nie musi się odnosić do innych portali np. hitbox czy justin.tv czy jeszcze inne you know. No to chyba na tyle nie wiem czy na wszystko odpisałem ale jak coś to zapytaj to dopiszę

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...