Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Dźwięk.

emil16

Pytanie

Opublikowano

Witam. Mój problem polega na tym iż kiedy np. nagrywam z kolegą coś to jego głos słychać podwójnie. Tak jakby dźwięk szedł przez słuchawki i dźwięk z komputera. Oto zdjęcie ukazuje na czym mój problem polega.

03328458396693915633.png

Czerwone- nie działa w programie, działa na słuchawkach
Zielone- na odwrót

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najlepiej to wgraj program REALTEK do dźwięku. Tam w nim masz opcje takie jak tłumienie akustycznego echa i tłumienie zakłóceń ;)

Nwm tylko jaką masz kartę dźwiękową ale mam nadzieję że REALTEK ją odczyta (bynajmniej powinien)

@edit. 

Sorka nie doczytałem widzę że jednak masz realteka. TO teraz słuchaj chłopie oto co musisz zrobić:

Wejdź w panel sterowania kliknij na pasku pokaż widok klasyczny czy coś takiego a jeżeli nie ma to wyżej na pasku wybierz z opcji małe ikony.

Poszukaj tam programu REALTEK HIGH DEFINITION AUDIO albo samo REALTEK. (Ikonka pomarańczowego głośnika)

JAk nie znajdziesz to zamknij to i wybierz pasek start i wyszukaj REALTEK.

Obrazek tego programu będzie to taka ikonka głośnika podobna do tego systemowego tyle że pomarańczowa :D

Jeżeli dalej nie ma to zobacz na pasku start obok godziny listę aktywnych programów jeżeli masz zwijaną to ją rozwiń i szukaj tej pomarańczowej ikonki głośnika.

Jeżeli w końcu znalazłeś to tam w jakiejś tam zakładce bd miał opcje:

*tłumienie akustycznego echa

*tłumienie zakłóceń (albo coś podobnego)

ZAZNACZ OBIE OPCJE zamknij i nie powinno być problemu.

Jak tego nie masz to zainstaluj sterowniki REALTEK :)

– Czas wykazać się męstwem!

– No nie ... znowu?

image.jpg

Opublikowano

Dziękuje Romanowskika, powinno działać :) No i przy okazji "powinno" czyli chodzi o to że coś zrobiłem (tak wiem jestem świetny :D ) że teraz mi mikro nie działa, wykrywa go. jest ten pasek w urządzeniach do nagrywania, ale on wogóle nie skacze, czyli jakby się popsuł, ale nie sądze :D Patrzyłem na internecie ale nie pomagało zbytnio. można coś zrobić?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...