Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

wada wzorku -0.25

rokoboko

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Poprawić przy minusach to na pewno nie ;) 

-0,25 to nie dużo, poczekaj jak ci urośnie do -0,75 wtedy inwestuj w bryle, na razie soczewki, bo szkoda hajs na bryle wydawać jak masz taką małą wadę która ci z szybkim biegiem czasu urośnie ;) 

Opublikowano

Okulary "rozleniwiają" oko, więc przy takiej małej wadzie nie sądzę, że dostaniesz. Soczewki to też niekoniecznie dobra sprawa, gdyż zazwyczaj dobiera się je słabsze niż okulary, a słabszych niż -0,25 nie widziałem osobiście. Najlepiej i tak będzie jak przejdziesz się do okulisty, który powie Ci co i jak, no i wadę trzeba badać co jakiś czas, gdyż może się pogłębiać ;)

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

0,25 to jest tyle co nic prawie, ja bym na twoim miejscu nawet do okulisty z tym nie szedł, chyba, że na prawdę czujesz potrzebe. ja dopiero jak miałem -0,75 to zaczalem soczewki nosic i poglebilo mi sie dosc szybko do -2 i tak juz stoi od dłuższego czasu

Opublikowano

Bez okularów Ci się szybciej pogorszy, choć przy takiej wadzie to nie ma większego znaczenia.

Opublikowano

Przy -3 obraz jest już mocno rozmazany i ciężko coś przeczytać z 2 metrów czy oglądać tv, co wy pierdolicie za farmazony. 

Opublikowano

Przy -3 obraz jest już mocno rozmazany i ciężko coś przeczytać z 2 metrów czy oglądać tv, co wy pierdolicie za farmazony. 

Ja mam -1,5 i tak mam ;p

6jnc40.gif

Opublikowano

przy takiej wadzie raczej nic strasznego się nie dzieje.

Lecz sprawdzaj czy się nie powiększa.

Jeśli tak to trzeba zacząć nosić.

Minusów już nie zredukujesz do zera więc nie wiem czy fajniej jest mieć bryle czy nic później nie widzieć :P

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...