Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pioneer'y a Superlux'y EVO

Santiago#8

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc mam dylemat nad kupnem porzadnych sluchawek.

Myslalem nad Pioneer'ami SE-M531 a Superlux'ami HD681 EVO WH

Korzystal moze ktos z powyzszych sluchawek? Prosilbym was o opinie

Dodam ze slucham duzo muzyki elektronicznej :)

„Kiedy nie znasz własnego umysłu, wypełniasz go cudzymi poglądami.”

~

Obi-wan Kenobi

Opublikowano

Jeśli do muzyki elektronicznej to wiadomo, że pioneer. Jest to dobra firma zajmująca się własnie produkowaniem sprzętu do muzyki elektronicznej i nei tylko. Znajomy miał i nie narzekał. 

//

Opublikowano

Jeżeli chodzi o zwykłe siedzenie i słuchanie muzyki, oglądanie filmów, podróże będziesz zadowolony z Pioneerów. Porządny sprzęt, ładnie schodzący w dolnych partiach częstotliwości, wygodny, dobre wykonanie, dobra cena. Superluxy byłyby dobre gdybyś chciał mieć bardziej naturalny, otwarty dźwięk (oczywiście nadal wypełniony przyjemnym basem, lecz z większą średnicą i górą pasma) do tworzenia muzyki, odsłuchów nagrań etc.

Opublikowano
Superluxy byłyby dobre gdybyś chciał mieć bardziej naturalny, otwarty dźwięk (oczywiście nadal wypełniony przyjemnym basem, lecz z większą średnicą i górą pasma) do tworzenia muzyki, odsłuchów nagrań etc.

Jakie pierdoły w tym dziale się pojawiają. Gościu wybiera między pionkami a 681 EVO, jest to najbardziej basowy i zmulony model Superluxów. Ten model pioneerów raczej mało się wyróżnia na tle innych modeli w tej cenie, nie kupowałbym tego. Zainteresuj się Superluxami HD669, HD681EVO też będą dobre ewentualnie półotwarte 668B. W tej cenie dostaniesz też mniejsze Takstar HD2000.

Opublikowano

To że są bardziej ciepłe i głębokie, nie znaczy że to bassheady... Nie wiem co rozumiesz poprzez "zmulone" ale okey. Nadal nie grzeszą średnicą i górą. Akurat Pioneer robi dość mocno schodzące słuchawki i ciemne pod względem wyższych pasm - ten model do takich należy. Mam SX'y, miałem okazję (co prawda model niższy) słuchać Pioneer'ów i wiem o czym mówię.

Ale każdy ma swoje odczucia, każdy inaczej słyszy. Pełen subiektywizm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...