Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Jakie tu pogramy usunąć ? :)]

Tibson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć , otóż chcę ulepszyć mój sprzęt i najpierw biorę się za usuwanie zbędnych mi programów i pytanie jest takie , które programy są mi zbędne .

Oto one :)

post-1277034-0-47353800-1418140744_thumb.jpg

post-1277034-0-18988300-1418140778_thumb.jpg

Ssij Kupkę ciulku <3

Opublikowano

Jezus 0_0 ile masz nawalone tego. pousuwaj microsoft server i redt... cos tam i zostaw tylko 1 taki programik. A z programów czyszczacych to takie kombo zrób. CCleaner, Odkurzacz 13, RegCleanPro (wszystkie znajdziesz zcrackowane itp. w full wersji na necie (polecam z chomikuj) zrób nimi czyszczenie wszystkimi opcjami i masz jak ta lala i jeszcze moze RefreshPC (usuwa zbedne foldery co obciaza kompa mocno) a na takie gruntowne w ciul czyszczenie polecam combofix (potrafi tak wyczyscic ze komp nie wstanie juz ale to baaaardzo rzadko sie zdarza)

Opublikowano

Jezus 0_0 ile masz nawalone tego. pousuwaj microsoft server i redt... cos tam i zostaw tylko 1 taki programik. A z programów czyszczacych to takie kombo zrób. CCleaner, Odkurzacz 13, RegCleanPro (wszystkie znajdziesz zcrackowane itp. w full wersji na necie (polecam z chomikuj) zrób nimi czyszczenie wszystkimi opcjami i masz jak ta lala i jeszcze moze RefreshPC (usuwa zbedne foldery co obciaza kompa mocno) a na takie gruntowne w ciul czyszczenie polecam combofix (potrafi tak wyczyscic ze komp nie wstanie juz ale to baaaardzo rzadko sie zdarza)

Idź się zabić, proszę.

@topic: poprawiłeś post, więc odpowiadam - usuń to, czego nie używasz. Jak nie wiesz, co czego służy jakiś program, to zapytaj.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Po co się bawić w takie pierdololo? Jebnij formata, zainstaluj to co ci potrzebne i tyle.

To jest moim zdaniem najlepsza opcja. Bez zadnej zabawy z programami. xD
Opublikowano

Nigdy się nie bawiłem w "Formata"

Moglibyście wytłumaczyć mi jak to zrobić itp ? i jakie są minusy po tym oraz plusy 

Ssij Kupkę ciulku <3

Opublikowano

Moglibyście wytłumaczyć mi jak to zrobić itp ? i jakie są minusy po tym oraz plusy 

zobacz na google ;-; 

Opublikowano

minusy:

- utrata wszystkich plików jeżeli nie zrobisz kopii zapasowej

- ponowne ściągnięcie i wgranie wszystkich swoich programów

plusy:

- czysty system, będzie ci chodził tak samo jak na początku

- nie będziesz miał różnych błędów które pewnie teraz się pojawiają czasami gdzieś

- brak wirusów o ile takowe masz

wnioskuję po screenach, że system to coś lepszego niż xp (vista, 7) tam instalator jest bardzo prosty i wystarczy czytać polecenia które ci się wyświetlą.

nie widzę jednak u ciebie zbyt dużo programów które są nie potrzebne, a jedynie takie które są wymagane do działania innych

NIE BOJĘ SIĘ BOGA

Opublikowano

po prostu formatujesz cały dysk i instalujesz system, programy, gry, cokolwiek na nowo

Opublikowano

Chyba że komputer na gwarancji, a nie posiadasz oryginalnego systemu to też utrata tej gwarancji.

System mam oryginalny a komputer już mam z 2/3 lata więc raczej po gwarancji 

Ssij Kupkę ciulku <3

Opublikowano

Chyba że komputer na gwarancji, a nie posiadasz oryginalnego systemu to też utrata tej gwarancji.

Hę? Ja oddawałem PC na gwarancję z pirackim systemem i nie było żadnego problemu z tego powodu. Poza tym, jak mają zweryfikować, czy rzeczywiście masz pirata? Mogłeś sobie kupić system. Musieliby ci grzebać w dysku, a tego chyba nie wolno im robić. Poza tym, możesz założyć hasło na konta użytkowników i po problemie. 

Ostatecznie, zawsze można wywalić całą partycję z Windowsem i ew. zainstalować Linuxa. 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Idź się zabić, proszę.

@topic: poprawiłeś post, więc odpowiadam - usuń to, czego nie używasz. Jak nie wiesz, co czego służy jakiś program, to zapytaj.

ciekawe czemu ? To bardzo dobre programy do czyszczenia (komp działa żwawiej). A te programy to powiedziałem. Te microsofty to nawalają się od instalowania gier programów itp. wystarczy taki 1 najnowszy

Łap poradnik. Sam napisałem http://www.mpcforum.pl/topic/1330784-tut-komputer-dziala-wolno-spadek-wydajnosci-jest-na-to-rada/

Opublikowano

Hę? Ja oddawałem PC na gwarancję z pirackim systemem i nie było żadnego problemu z tego powodu. Poza tym, jak mają zweryfikować, czy rzeczywiście masz pirata? Mogłeś sobie kupić system. Musieliby ci grzebać w dysku, a tego chyba nie wolno im robić. Poza tym, możesz założyć hasło na konta użytkowników i po problemie. 

Ostatecznie, zawsze można wywalić całą partycję z Windowsem i ew. zainstalować Linuxa.

Jeżeli odsyłasz komputer do producenta, to jak mówisz najlepiej bez systemu, jeżeli twój kod systemu nie będzie zgadzał się z kodem na obudowie komputera to tracisz gwarancje. Przy komputerach z systemem operacyjnym bez pudełka, klucz windows znajduje się na obudowie komputera.

Opublikowano

ciekawe czemu ? To bardzo dobre programy do czyszczenia (komp działa żwawiej). A te programy to powiedziałem. Te microsofty to nawalają się od instalowania gier programów itp. wystarczy taki 1 najnowszy

Łap poradnik. Sam napisałem http://www.mpcforum.pl/topic/1330784-tut-komputer-dziala-wolno-spadek-wydajnosci-jest-na-to-rada/

Bo wypisujesz idiotyzmy. 

Na pytanie "czemu" odpowiem cytatem: "usuwa zbedne foldery co obciaza kompa mocno". EOT.

Jeżeli odsyłasz komputer do producenta, to jak mówisz najlepiej bez systemu, jeżeli twój kod systemu nie będzie zgadzał się z kodem na obudowie komputera to tracisz gwarancje. Przy komputerach z systemem operacyjnym bez pudełka, klucz windows znajduje się na obudowie komputera.

Nie pamiętam, jakie były warunki gwarancji, ale to nie jest tak, że serwis nie może ci grzebać na dysku (a sprawdzenie klucza jest z tym równoznaczne)? Co jeśli założę hasło na wszystkie konta użytkowników? 

I w końcu, co jeśli kupię sobie licencję na system (np. Win8) i go zainstaluję, nie naklejając naklejki na obudowę? 

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie pamiętam, jakie były warunki gwarancji, ale to nie jest tak, że serwis nie może ci grzebać na dysku (a sprawdzenie klucza jest z tym równoznaczne)? Co jeśli założę hasło na wszystkie konta użytkowników? 

I w końcu, co jeśli kupię sobie licencję na system (np. Win8) i go zainstaluję, nie naklejając naklejki na obudowę?

Jeżeli gwarancja obejmuje komputer łącznie z systemem to producent taki klucz nakleja na obudowę.

Co innego jeżeli system zakupimy osobno. Dlatego jeżeli problem jest z winy systemu to producent odpowiada za szkody.

A wejść w system nie musi bezpośrednio na konto użytkownika, dobrze można zrobić to z małego pendrive który ma PortableSystem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...