Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gnar - main?

BuBusio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, niedawno miałem turniej lola, aktualnie siedzę w d5 i mam do was pytanie, mianowicie graliśmy na jakiś team i koleżka z challanger'a grał gnarem, ponad 500 gier ma już nim rozegranych, ale wracając do tematu, tak nas zaoorał, ze nie mam pytan, wszystkie team fighty były jego. Chciałbym poświecić całą swoją karierę dla tej postaci i mam kilka pytań, czemu jego q, w formie bumeranga raz leci na max range, raz tylko krótko? Czy znacie jakieś fajnie pomysły na plejsy tą postacią dot. jej mechaniki oraz pytanie z innej beczki, używam smartcasta na orbwalking pod a + nakierowanie myszą na cel, do cs'owania zajebiscie sie przydaje ale w wymianach czy team fightach jest to uciazliwe, czy zmienic to na jakas inna opcje?

Opublikowano

Gnar warty jest mainowania. Bardzo mocna postać z fajną mechaniką.

Z tego co wiem bumerang leci do momentu w którym nie przeleci gdzieś tak milimetr za uderzoną jednostką. Jeżeli rzucisz w miniony, to doleci do pierwszy minionów i wróci, kiedy tak po prostu w powietrze - leci na pełny range.

W tf jeżeli uda Ci się uderzyc kamykiem w kogoś, otrzymuje slowa - wtedy rzucasz szybkie w, po tym starasz się tak ustawić by przybić do ściany jak największą ilość osób - to kolejny stun.  Dużo też zależy od Twoich teammateów czy wbiją razem z Tobą. :s 

Co do orbwalka nie pomogę, polecam odinstalować. ^^ 

Opublikowano

No a jak grają wszyscy? Nie każdy używa tego całego orbwalkera. Witamy w świecie bez czitów - pograj, będziesz miał więcej rozrywki z gry.

Gnar którym nie umiesz dobrze grać może mieć problem na Pantheona, Riven, Irelkę, Dariusa i Fiorę. Kiedy już go dobrze opanujesz powinieneś te linie wygrywać łatwo z wyjątkiem Pantheona. Pant chyba najbardziej wkurza moim zdaniem, a Gnarem trochę pograłam. 

Opublikowano

Z pewnością Fiora - tej postaci trzeba bać się najbardziej. Ma znacznie lepsze early niż my, może doskoczyć do nas - nawet jeżeli odskoczymy. A gdy przejdziemy w formę Mega, może uniknąć naszego bursta za pomocą swojego ulta. Jeżeli przetrwamy jakoś lanowanie bez przegrania bardzo mocno, to później sobie poradzimy i w walkach drużynowych zrobimy więcej niż ona (pod warunkiem, że ogarniamy). Mówię to z doświadczenia tylko 30-40 gier Gnarem, ale biorąc pod uwagę, że z każdą Fiorą miałem SUPER problemy, zgaduję, że musi być coś na rzeczy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

@Silhouette Ziomeczko, mi chodzi o zwykły orbwalking za pomocą klawisza A, a nie jakieś czity :P

to przepraszam, zwracam honor. pomyliłam się i już śpię. :D 

to w takim razie jak najbardziej to jest przydatne bo zaoszczędza czas jeżeli oczywiście umiesz tego dobrze używać. na Gnara się przyda w 100% :D 

Opublikowano

Co do samego Gnara Ci nie pomogę, ale jeśli chodzi o orbwalking. Możesz wkleić to do \Riot Games\League of Legends\Config\input

[GameEvents]

evtPlayerMoveClick=[button 2]
evtPlayerAttackMoveClick=[button 1]

Wtedy masz auto attack na lewym przycisku myszy, ruszanie się normalnie pod prawym. Bardzo się to przydaje bo masz wtedy wolną rękę na skille etc.

Opublikowano

Twój gnar w enemy miał haxy xD Powiem tak tak jesteś w d5 to nie pytaj się o porady na tym forum :) gnar polega na jego q, jak nie trafiasz to nie masz z czym do ludzi, dodam ze teraz coraz więcej osób ma evade i gnar dla mnie to bajka xD

Opublikowano

No a jak grają wszyscy? Nie każdy używa tego całego orbwalkera. Witamy w świecie bez czitów - pograj, będziesz miał więcej rozrywki z gry.

Gnar którym nie umiesz dobrze grać może mieć problem na Pantheona, Riven, Irelkę, Dariusa i Fiorę. Kiedy już go dobrze opanujesz powinieneś te linie wygrywać łatwo z wyjątkiem Pantheona. Pant chyba najbardziej wkurza moim zdaniem, a Gnarem trochę pograłam. 

Akurat tutaj się nie zgodzę co do Dariusa. Gnar jedzie Dariusa Jak chce, gdyż Darius ma zbyt krótki zasięg do przyciągania, a Gnar może go spokojnie obijać jego Q + W.

Ja znam tylko jedno, sprawdzone Combo:

Gdy Pasek "Gniewu" ( nie wiem czy to dobrze nazwałem) osiąga 100%, masz podajże 5 sekund na transformację. W tym czasie właśnie używasz E na Minionach, w ten sposób robisz Podwójny skok i będziesz obok rywala z transformowany. W tedy używasz W, potem Ulti, ale musisz go zepchnąć na ścianę gdyż w tedy dostaje dodatkowo Stuna, to jest bardzo przydatne. Następnie używasz Q + ignite i w 85% przypadkach przeciwnik zalicza "glebe" :D

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Akurat tutaj się nie zgodzę co do Dariusa. Gnar jedzie Dariusa Jak chce, gdyż Darius ma zbyt krótki zasięg do przyciągania, a Gnar może go spokojnie obijać jego Q + W.

Tutaj mówisz o bardzo wczesnej fazie gry - do 6 lvl'a. Po 6 lvlu zmienia się jedna rzecz - nasz "Mega Gnar" ładuje się długo, a Darek ma ładny dmg. Jeżeli zmarnujemy e na maluchu Gnarze, a enemy trafi przyciągnięcie - jesteś martwy.

Mały Gnarek to postać do kajtowania przeciwnika, a nie typowej walki "idę Ci nakopać". A Gnarem mimo wszystko trzeba umieć odwalić to kajtowanie, bo nie kończy się to na rzuceniu bumeranga i zdetonowaniu pasywy. Spróbujesz tak zrobić - jeżeli złapie Cię Darek to gg. Także dalej mi się wydaje, że ten harras jest useless na Darka. On zirytuje, ale nie da rady go ubić. 

PS. Gnar z ignite? Polecam teleporta. :c 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...