Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z serwerem (wyłączanie).

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc, mam dość duzy i wazny dla mnie problem z serverem Minecraft. To tak wczoraj w godzinach 15-16 sam sie wyłączyl moj server minecraft . Przez 2h ciagle myslalem ze to wina enderchesta ze server nie dziala i czekalem na wlaczenie jednak, server ciagle dziaal tylko mi nie dzialal. Gracze i koledzy mnie informowali ze sa serverze, podawali mi nawet ss (nie wiezylem). To jest ss co sie dzieje dokladnie: http://scr.hu/2no1/lxeij

Chodzi tu o to ze wgl nie laduje sie moj server, a po jakims dluzszym czasie widnieje napis: "Can't reach server". Robilem juz wszystko ale nic nie pomogło - m.in robilem: Wbicie na server przez magic launcher, zyczu, csrvlauncher i nadal nie dziala. Wszystkie inne servery dzialaja, tylko ten jedyny. W konsoli pisze ze server ON, na stronie ale mi i tak nie dziala. Reinstalowalem Minecrafta, uzywalem ccleanera, restartowalem modem. Wbijalem nawet na Minecrafta 1.8 i zamiast pisac ze zla wersja, jak przy innych serverach tutaj sie ciagle laduje. Wszystko co moglem zrobilem i nie dziala. Mam jak cos konto premium (kubarson) i 2premium lecz nie moge nazwy podac i na 2premkach nie dziala. Teraz moj kolega wbil na moja premke czy mu server dziala i co? Dziala: http://imgur.com/q3aoasK (Wbil na kubarson jak cos)

Czekam na wasze sugestie, bo takiego problemu nigdy nie mialem i u nikogo nie widzialem.

Opublikowano

Ok

1. popracuj nad ortografią bo tekst gryzie po oczach aż szczypią :)

2. Miałęm podobny problem na tym samym hostingu, prawdopodobnie masz wpisanego Hosta zamiast IP (czyli po prosu tabcraft.ench.pl) zamień to na IP (123.123.123:25565) i powinno działać ew. napisz do supportu że padła im znów maszyna od Hostu

TEMAT

Opublikowano

Ok

1. popracuj nad ortografią bo tekst gryzie po oczach aż szczypią :)

2. Miałęm podobny problem na tym samym hostingu, prawdopodobnie masz wpisanego Hosta zamiast IP (czyli po prosu tabcraft.ench.pl) zamień to na IP (123.123.123:25565) i powinno działać ew. napisz do supportu że padła im znów maszyna od Hostu

Robilem nie dziala, chodzi Ci o to ze nie stosuje np znaków: ś, ć ,ó ?

Opublikowano

tak :p jestem przyzwyczajony do tego :D ale daje rade się domyślić o co chodzi :D

Ok teraz twój problem .... czyli IP też nie chce "wpuścić" Cię na server...

Instalowałeś lub robiłeś UpDate komputera zanim wszedłeś na server

TEMAT

Opublikowano

Nie robiłem, teraz napisałem do supportu enderchesta, jeżeli oni nie pomogą to potem jeszcze sprawdzę czy to wina internetu (wbije jutro z lapka rodziców, zainstaluje MC i zobaczymy).

Co do ortografii, zawsze się staram pisać poprawnie ale nie w internecie :) Dla mnie tu nie istnieją polskie znaki, pisze jak leci - lecz nikogo nie widziałem zeby go drażniło to :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...