Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Telefon 1700zł Android

Gość Yuki997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, zastanawiam się nad kupnem telefonu do +/-1800zł, telefon powinien płynnie działać mieć w miarę dobry aparat(przód-tył) androida Ekran od 5 do 5,5 cala mogą być ciut mniejsze. Ma służyć do dzwonienia, oglądania filmów, przeglądania internetu sporadycznie do grania może 1-2 gierki, i do robienia zdjęć... Szukam tylko androida gdyż, nie podobają mi się WP... Myślałem nad LG G3, Sony Xperia Z2..

PS. tylko nowe ! nie chcę używek 

Opublikowano

Co sądzicie o LG G3 vs LG Nexus 5 vs Xperia Z2 vs HTC One M8 ? Który z nich czym się wyróżnia. Może ktoś ma któryś z nich? 

Opublikowano

Ostatnio miałem okazję pokorzystać z Z2 i One M8, dużo bardziej spodobał mi się One, co do płynności różnicy nie widziałem, zdjęcia mi się bardziej podobały z one i ogólnie wydaje mi się on ładniejszy i lepszy. W wytrzymałości baterii też różnicy nie ma, przynajmniej z tego co mówią kumple.

@Seldek IV co do reszty, które wymienił nie mam zdania bo nigdy ich nie widziałem na oczy, poza tym mam uraz do LG i nigdy nic od nich nie kupię.

Opublikowano

Powstrzymaj sie aktualnie z odpowiedzią. Po świętach powinna Z3 stanieć. Myślę, że za 1700 byś ją kupił.

Ba, nawet już za 1600 masz z3c, a taki telefon to marzenie.

Opublikowano

Powstrzymaj sie aktualnie z odpowiedzią. Po świętach powinna Z3 stanieć. Myślę, że za 1700 byś ją kupił.

Ba, nawet już za 1600 masz z3c, a taki telefon to marzenie.

Tak wiem ogólnie telefon planuje kupić dopiero po świętach, bądź po nowym roku bo własnie tak jak napisałeś może akurat coś będzie taniej :)

ogólnie znacie jakieś sklepy "pewniak" gdzie mogę kupić telefon poza allegro? Bo jeżeli nie to będę zmuszony kupić w sieciówce a tam zawsze parę zł drożej... ^^ 

Opublikowano

Polecam Htc One m8, spisuje się wyśmienicie. Świetny multimedialny telefon. No i przynajmniej czujesz, że masz telefon premium, a nie plastikowe zabawki - w końcu wydajesz dużo pieniędzy.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Tak wiem ogólnie telefon planuje kupić dopiero po świętach, bądź po nowym roku bo własnie tak jak napisałeś może akurat coś będzie taniej :)

ogólnie znacie jakieś sklepy "pewniak" gdzie mogę kupić telefon poza allegro? Bo jeżeli nie to będę zmuszony kupić w sieciówce a tam zawsze parę zł drożej... ^^ 

Osobiście preferuje strone sony. Ale jesli masz w zasięgu sklep saturn, media market, media expert, to tam możesz pozaglądać. Ceny się nie różnią co do allegro ;P

Opublikowano

Osobiście preferuje strone sony. Ale jesli masz w zasięgu sklep saturn, media market, media expert, to tam możesz pozaglądać. Ceny się nie różnią co do allegro ;P

Czyli najlepiej kupować od producenta? Lecz raczej sklepy sieciowe jakoś super ceny nie zawyżają ?  Ma ktoś może Z3, LG G3 wypowie sie coś na ich temat ? 

Opublikowano

Miałem w pracy stand z z3 - nie podoba mi się nakładka. Bardzo nieporęczny.

G3 też miałem okazję się pobawić, mocno plaatikowy, jego zaletą jest to, że jest tani.

394591421101183179764.jpeg
Opublikowano

Polecam Nexusa 5 lub LG G3, najlepsze w tej cenie.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

@ref Co sądzicie o Xperia Z3 compact ?:> gdyż Z3 to już zbyt duży wydatek . A z3 compact nawet dobrze leży mi w dłoni (sprawdzałem) 

Opublikowano

@ref Co sądzicie o Xperia Z3 compact ?:> gdyż Z3 to już zbyt duży wydatek . A z3 compact nawet dobrze leży mi w dłoni (sprawdzałem) 

Też dobry telefon, prawie taki sam. RAMu ma tylko mniej, a specyfikacja minimalnie się różni. Jeśli Ci dobrze leży w dłoni to warto, aczkolwiek Z3 jest minimalnie lepszy.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Też dobry telefon, prawie taki sam. RAMu ma tylko mniej, a specyfikacja minimalnie się różni. Jeśli Ci dobrze leży w dłoni to warto, aczkolwiek Z3 jest minimalnie lepszy.

no tak ale z3 compact można kupić już za 1600zł nawet a Z3 bliżej 2000zł. Więc raczej Z3 odpada z tym, że kolega ma Z2 one są chyba tej samej wielkości i trochę duży mi się wydawał. 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam LG G3, dziewczyna ma mini i z*********e się sprawuje. Nie myślałeś nad Galaxy S4 ?

G3 podobno wybucha podczas ładowania  xD

Ja osobiście polecę Ci LG Nexus 5, sama go posiadam, ma plastikowy ekran (to oznacza mniej drastyczny wygląd po podniesieniu go), rys i pęknięć nie widać podczas użytkowania (mi upadł i ma pęknięcie i kilkanaście rys, i tego wgl nie widać podczas użytkowania). Chodzi płynnie, bez zacięć, jedyna jego wada to właśnie ta kamerka z przodu, o której powiedziała pewna osoba wyżej.

Tu masz sklepik pewniak na allegro (bo tam kupowalam):

http://allegro.pl/nowy-lg-nexus-5-white-d821-32gb-czysty-soft-24msc-i4936364084.html

A tu więcej informacji na temat telefonu:

http://www.mgsm.pl/pl/katalog/lg/nexus5/
Opublikowano

Co sądzicie o LG G3 vs LG Nexus 5 vs Xperia Z2 vs HTC One M8 ? Który z nich czym się wyróżnia. Może ktoś ma któryś z nich? 

Jestem posiadaczem z2'ki. I z czystym sumieniem ,że telefon spełnił moje oczekiwania. Jeżeli ktoś umie korzystać z aparatu w trybie manualnym, można naprawdę zrobić dobre zdjęcia. Jak wiadomo, telefon nigdy nie zastąpi dobrej lustrzanki. Telefon mi sie jeszcze nie zaciął. Jedynym mankamentem, są zaślepki. Raczej się nie ułamią i nie będą wypadać. Ale po miesiącu korzystania , nieprzyjemnie latają. Jeśli będziesz się z nimi delikatnie obchodził. Będzie dobrze. Najlepszym rozwiązaniem, będzie kupno stacji dokującej. Wydatek do 100zł na allegro, a ułatwia życie. Też słyszałem o takich ładowarkach na magnesach. Więc problem z zaślepkami z głowy. Plusem jest lekka nakładka od sony. Android działa naprawdę płynnie. Pewnie zapytasz o baterię. Przy moim użytkowaniu wytrzymuje jakieś 8 godzin. Co jest dużym plusem. Gdy telefon leży spokojnie, wytrzymuje znacznie dłużej. Nie zapominajmy o poborze baterii przez wifi i transfer danych. Miłym zaskoczeniem było to ,że mogę słuchać muzyki , a telefon praktycznie się nie rozładowuje. Zdziwiłem sie również ,że w zestawie były słuchawki, takie miłe zaskoczenie. Wracając do baterii , przy moim użytkowaniu telefon , już na rozładowaniu [4% baterii] uzyskał zaskakujący wynik na wyświetlaczu , bo aż ponad 8 godzin. A obstawiałem jakieś 6 max. Więc to było też miłe zaskoczenie. Jeśli będziesz chciał wiedzieć coś więcej , pisz pw. Powodzonka życzę , w wyborze : >

azbest_6038.png

Elo kochanie masz u mnie branie <3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...