Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poruszanie myszką po naciśnięciu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

potrzebuje zrobić skrypt który po naciśnięciu LPM będzie zjeżdżał kursorem myszki na ekranie przez dany czas pionowo w dół, potem pod skosem w lewo potem w prawo. Ogólnie, żeby skrypt wyłączał się w momencie kiedy puszczę przycisk, i jak go znowu nacisne to od nowa.

Opublikowano

Dobra mam coś takiego:

#Include <Misc.au3>

While 1
   If _IsPressed ("01") Then
   MouseMove(200,100)
   EndIf
WEnd

Działa tak że po naciśnięciu myszki robi w tym wypadku mousemove, ale jaka jest komenda, która cały czas ciągnie myszkę w dół po naciśnięciu myszki przez np. 5 sekund?

Opublikowano

MouseMove może przyjmować trzeci argument - prędkość ruchu myszki. Ustal punkt docelowy i taką prędkość, aby poruszała się przez np. 5 sekund.

Opublikowano

Zrobiłem tak jak mówisz, ale jednak autoit się do tego nie nadaje. Bo potrzebne jest mi to do zrobienia no recoil w cs, a tutuaj jak ustawiam najwolniejsza predkosc to on od razu patrzy się w dół.

Opublikowano

0 - natychmiastowe, 1 - najszybsze, 100 - najwolniejsze. Im większa wartość tym wolniej, a nie na odwrót.

Opublikowano

Tak też ustawiłem nawet na 100, ruch myszką na ekranie też ustawiłem bardzo mały. 

Robisz może coś w AutoHotKeyu, bo znalazłem do niego skrypt tylko on powoduje tylko ruch myszki w dół i w grze to działa tak jak powinno tylko chciałbym dodać żeby też na boki myszka szła.

#NoEnv
#InstallKeybdHook
#InstallMouseHook

~LButton::
loop
{
GetKeyState,updn, LButton, P
if updn = U
return
MouseClick, left,,, 1, 0, D
MouseClick, left,,, 1, 0, U
DllCall("mouse_event", uint, 1, int, -2, int, 1, uint, 0, int, 1)

DllCall("mouse_event", uint, 1, int, 15, int, 1, uint, 0, int, 1)

}

Insert::Suspend
Opublikowano

ciagnie myszke czyli

MouseClickDrag()

klika w punkt a i przeciaga "trzyma lpm w dole" do punktu b

Do
$wiek+=1
Until ŻycieGetMsg() = -3

zbieram +

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...