Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile ramu na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja mam na swoim serwerze 3100MB i mam 27 pluginow i 4 mapy i nie ma lagow. I tez zalezy na jakim hostingu zrobisz serwer.

Opublikowano

Wszystko zależy od tego czy będzie silnik bukkit czy spigot.

Do spigota nie potrzeba wiele ramu.

Ja bym tak przeliczal ok. 50-70mb ramu na slot przy spigocie a przy bukicie wiadomo więcej.

Zależy również od hostingu i jakie łacze posiadają.

Opublikowano

Jak masz spigota dobrze ustawionego to powinno dobrze chodzić :>. Przerób jeszcze Essentials ( Czyli wywal nie potrzebne komendy itd... Też zmniejszy lagi). Wiec 3-4Gb Ram Wystarczy

Pomogłem ? Licze na lajka ;x

Opublikowano

Jeżeli otwierasz serwer to wszystko zależy od hostingu. Jednak otwierając dopiero nie ma sensu inwestować kupy pieniędzy bo dużo to też nie zawsze dobrze. (po co przepłacać). Myślę że na dobrym hostingu 3,5 GB ramu powinno spokojnie starczyć ;)

Opublikowano

Według mnie, zależy jakie są obciążające te pluginy, ale myślę, że w sam raz wystarczy na spokojnie. 

Opublikowano

Witam. Otóż jeżeli chcesz zrobić 50 slotowy serwer zakup 6 gb ramu. Zależy także jaki host , ja osobiście polecam dwa hostingi (możesz je wypróbować)
- mineserv.eu
- sored.pl
A także niedługo startuje nowy host.
- soruby.pl

eJxLLkpMK0nNS9EryOEyMjU1M-NyBom4QkSCSxKL 
Daj też lajka na mcliście :) 

http://www.mclista.pl/4587

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...