Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA V PC - Czy mój komputer to pociągnie?

amed12345

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wszyscy już wiemy że GTA V wyjdzie na PC , jakoż iż nie mogę się doszukać wymagań sprzętowych to chciałbym się zapytać czy taka konfiguracja PC uciągnie GTA V (nawet na najniższych ustawieniach) 

Procesor - Intel Core i5-4200U 1.6GHz with Turbo Boost up to 2.6GHz / 4 Rdzeniowy

Karta graficzna - AMD Radeon HD 8750M with 2GB Dedicated VRAM

RAM - 8GB DDR3 L Memory

Dysk - 1000GB/1TB HDD

*Windows 8

Jesli zły dział to przepraszam ale nie mogłem znaleźć żadnego który odnosił by się do tego problemu a jest powiązany z GTA  :(

mpcforum.jpg

Opublikowano

No , modle się żeby chociaż stałe 25fps miało na najniższych ustawieniach. Oby się nie powtórzyło to co w gta 4.. raz 50fps drugi raz 25fps i tak sobie skacze >:C 

mpcforum.jpg

Opublikowano

No niby piszecie że pójdzie chyba że coś znowu zjebią i gra ledwo będzie chodziła na kompach z nasa aż do wydania szybkiego patcha z optymalizacją. 

Jeżeli wypowiedziałem się w twoim temacie i masz do mnie jeszcze jakieś pytanie to daj lajka albo oznacz mnie @dudu98PL

Masz jakiś problem ? Potrzebujesz pomocy ? Pisz PW Postaram się Pomóc .... 

Opublikowano

Czy będzie grywalne to nikt Ci nie powie. A jak powie to będą to tylko jego przypuszczenia. Przecież chyba nie ma jeszcze wymagań więc skąd mamy wiedzieć czy pójdzie czy nie.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Myślę, że wymagania będą mniej więcej takie jak w bf4, albo niższe.

Ewentualne zwalą optymalizację i nie będzie nikomu chodziła gierka.

Jakbym pomógł, to liczę na +   xD 

Opublikowano

Nie ma oficjalnych wymagań, więc te spekulacje tak naprawde mozna sobie wsadzic w dupe

jedyne co można śmiało stwierdzić, że

- na procesorach dwurdzeniowych gra będzie niegrywalna

- karta minimum pewnie hd7750 

- zalecane 8GB ramu, na 4GB być może da rade

Opublikowano

Moj ma 4 rdzenie xD, to narazie mam powod by sie cieszyc

niekoniecznie, masz laptopa, a laptopy niestety z samego założenia nie są dobre do gier 

procesory i karty graficzne są w lapkach o wiele słabsze niż wersje desktopowe

moim zdaniem (oczywiście mogę się mylić) - gre odpalisz, ale nie będzie to komfortowa rozgrywka. 

Opublikowano

No nie wiem, jak gta 4 na "stalych" 30fps dziala. Bo najczesciej jest te 30fps ale czasami skacze i jest 55 potem 40 bo to gta 4 xD

* nie wiem jak BF4 bo nie mam jej zakupionej ale mysle ze ona tez da rade. Na test szybko sciagne i sprawdze xD. BF3 Chodzi na ultra bez scinek *btw*

mpcforum.jpg

Opublikowano

No nie wiem, jak gta 4 na "stalych" 30fps dziala. Bo najczesciej jest te 30fps ale czasami skacze i jest 55 potem 40 bo to gta 4 xD

no o tym mówie, pewnie detale i rozdziałka najnizsza, w dodatku dropy do 30fpsów - gra (przynajmniej dla mnie) nie jest komfortowa, ale da sie grać

jak ktoś jest przyzwyczajony do tych 30fpsów to dla niego żaden problem ;) gorzej się przesiąść z ultra detali i stałych 60fps na takie coś

Opublikowano

30 fps w gta 4 przez optymalizację która jest gorsza niż w mario. Jeśli gta 5 będzie miało taką samą optymalizację lub podobną to już wątpię, że gta 5 pójdzie na laptopie. Ale jest możliwe, że pójdzie.

Trzymaj kciuki, żeby nie spieprzyli jak w gta 4.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...