Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawianie rozdzielczości mniejszej niż 800x600

Shahi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Raczej większość wie jak to zrobić, ale że nie widziałam nigdzie takiego tematu to postanowiłam o tym napisać xD Chyba że ktoś opisał to wcześniej a nie znalazłam, to sorki i można zamknąć.

Jak wiadomo minimalną możliwą do utworzenia przez plik konfiguracyjny rozdzielczością jest 800x600. Ale niektórzy maja małe monitory (jak np ja) a chcieliby komfortowo pograć na kilku okienkach widząc wszystko. Taka zmiana jest dla nich ratunkiem.

Wystarczy odnaleźć w cliencie gry plik metin2.cfg, otworzyć go za pomocą notatnika i zmienić wartości liczbowe dwóch pierwszych pól odpowiedzialnych za wysokość i szerokość okienka gry

4948614179891641008517.jpg

czyli otrzymałam rozdzielczość 600x400

Okienko w grze prezentuje się tak:

5007214179891641008517.jpg

jak widać jest trochę wad, nie widać wszystkich ikonek, EQ trzeba przesuwać itp. ale jeżeli przykładowo chce się iść na DT kilkoma kontami i mieć wgląd na wszystko, to rozwiązanie jest moim zdaniem idealne.

7339914179891651008517.jpg

jak widać mogą być też problemy z wyborem serwera/channelu, tu akurat na przykładzie serwera old-cavalos na tej rozdzielczości mam możliwość wyboru tylko ch3 i ch4.

1uxu5m.jpg

Na globalach natomiast może być problem z wyborem serwera, dlatego warto zastosować jakiś autologin.

8983014179891661008517.jpg

ale na przykład na takim sympatycznym serwerze jak zakrea, gdzie okno logowania jest zmienione nie ma z tym żadnego problemu ;)

mam nadzieję, że mimo wszystko komuś temat się przyda, dziękuję za uwagę i dobranoc :D

who cares?

Opublikowano

Przyda się do kont na dt lub na boty ;p Leci +

gmhq5mn.png

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobrze, że o tym napisałeś lecz nie sądze by wiele osób z tego skorzystało :)

Autorką tutorialu jest kobieta. :)

Przyda się na jakiś event OX. Na pewno wypróbuję i zostawiam "+" na zachętę. :)

Opublikowano

Kurczę też nie mam wielkiego 50 calowego tv jako monitora i naprawdę kiedyś może mi się to przydać :)

Z całego serca leci wielki plusik dla ciebie <3

Opublikowano

jezeli planujesz isc na pare kont na dt to polecam zrobic drugiego klienta a w nim usunąć pliki odpowiedzialne za "moby"  plik Monster.epk  ,  monster2.epk   i nie masz problemów z lagami :]

Opublikowano

Fajnie kombinujesz, przyda się dla osób o słabszym kompie ;) Ale jesli chodzi o latanie na DT na pare kont to wystarczy zrobić tak jak napisał Anty usunać z packa pliki z mobami i wuala. :)

Opublikowano

Poradnik dobry i na pewno przydatny :)

Dla osób chodzących na dt na dużo konto ułatwi to monitorowanie postaci ''stojących'' nawet bez mobów warto tak zrobić jak zabija postać to widać że jest padnięta i trzeba wstać. 

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...